Ketchupflaskan på Zinkensdamm

2016-05-08 20:00

 

Det blev en ketchupeffekt för damerna på Zinkensdamm idag. Efter första halvleken var det åter brända målchanser som låg på näthinnan.

Men tidigt i den andra halvleken öppnade Julia Zigiotti upp ketchupflaskan upp som bäddade för segern mot Växjö.  Anna Oscarsson följde upp med 2-0 efter att ha kämpade till sig bollen i straffområdet och slog upp den i nättaket. Lagkapten Olga Ekblom snodde bollen på mållinjen och punkterade matchen med 3-0. Innhoppande Patricia Üre var pigg och slog in fjärde målet via en spelare i Växjö.  

Lite smolk i segerbägare ännu en gång eftersom både storspelande Lina Ringshamre fick lämna planen efter nästa 250 minuter utan att släppa in ett enda mål, och även Moa Hedell fick kliva av med en skada! Patrica Kaldoyo som ersatte Lina i målet fick oturligt släppa in en retur från ribban vilket blev Hammarbys första baklängesmål för säsongen.

 

Imorgon åker herrarna till en viktig match i Örebro. Det känns som om det varit ett längre uppehåll trots att det bara åtta dagar sedan förra matchen mot Sundsvall.

sites/default/files/P5085298.JPGJulia Zigiotti efter det förlösande första målet 

Följ oss på sociala medier