Ödesmatch?

2016-05-28 18:53

Det är lätt att slänga ur sig floskler som ödesmatch. Det går inte riktigt att kalla en match på vårsäsongen för ödesmatch men inget att hymla om att den är viktig imorgon mot Gefle.

Som det ser ut i nuläget är det Gefle och Falkenberg som man ska hålla bakom sig i tabellen för att klara sig kvar i Allsvenskan eller som sämst få spela ett ödesmatcher i kvalet i höst!

Tre poäng imorgon skulle ge ett ryck inför höstsäsongen som drar igång redan i sommar efter EM-slutspelet i Frankrike.

För att summera våren en aning redan nu. Det har blivit fem förluster varav fyra på bortaplan samt hemma mot serieledande Malmö.  De övriga lagen som plockat full pott mot Hammarby ligger samtliga på den övre halvan och det har sagt skett på bortaplan för Bajens del. Poängfördeldningen i de matcherna är inte mycket att säga om.  Det är kryssmatcherna som är ett par för många för många i mina ögon. Självklart ska man vinna hemma mot nykomlingarna. Men som alla vet är nykomlingar alltid som bäst i början av säsongen och hemmapremiären mot ett hungrigt Östersund var redan på förhand en tuff match. Jönköping känns som ett lag som kommer tappa slagstyrka när hösten kommer. Jag både tror och hoppas att det kan bli full pott för Bajen mot nykomlingarna när serien vänder och de båda spelar hemma med lite större press på sig.

De två matcher som svider hårdast är hemma mot Sundsvall och framförallt borta mot Kalmar. Om Hammarby till en början ska bli ett stabilt lag i Allsvenskan som sedan ska ta steget framåt och vara loket i svensk fotboll måste naturligtvis trepoängarna plockas hem även utanför Stockholm och då främst mot nuvarande bottenkonkurrenter!

 

Närmare 25 000 imorgon igen!

Följ oss på sociala medier