Sex härliga poäng

2016-08-07 20:29

Det har varit krisstämpel på Hammarby efter sommaren uppehåll med krav på avgå hit och dit och diverse frustration har vädrats om spelare som bör gå och som bör komma hem etc...

En del har pratat om att Hammarby håller på att förstöras utan att tänka på att det var en processunder nästan tio års tid när det inte fanns någon botten på hur djupt det skulle sjunka. Botten visade sig vara på vippen att trilla ur Superettan till och med. Det tar tid att bygga upp igen efter ett sådant ras. Vill vi ha snabba framgångar eller varaktiga framgångar?

Ska vi börja köpa spelare bara för att det går , sparka tränare och betala löner till dem ändå nu när det börjar rulla in pengar på kontor eller få till en stabil ekonomi i långa loppet. 

Stundtals har spelet inte varit det bästa för att vara diplomatisk! Några beslut i försvaret som varit katastrof för att vara högsta serien i Sverige. Det är inte lätt att spela fotboll med vinden i ansiktet och ett självförtroende som förmodligen varit i botten. Stöder från fansen har visat sig trotsall vara starkt. 

Extra skönt med sex härliga poäng mot två bottenkonkurrenter. Det gäller att vinna och förlora rätta matcherna under en säsong. 

I nuläget är jag inte orolig. Gefle är visserligen ett läskigt lag som inte tillför något men ändå hänge kvar år ut och år in och jag blir inte förvånad ifall de plockar in poäng efter poäng under hösten nu. Falkenberg är dock för dåliga, de borde ramlat ur redan förra säsongen... Helsingborg och Djurgården kommer få tungt under hösten. Jönköping och Östersund kommer säkert tappa även om de sprattlar till ibland och det kanske räcker för dem att ändå hålla sig kvar. Men det är det där då att vinna rätt matcher, nu när serien vänt är det just de fyra matcherna som jag ser som måstematcher! Där kommer det att avgöras!

 

Följ oss på sociala medier