Tankar inför omgång 24

Edit

2014-09-19 15:58

Ny omgång igen! Spännande värre, inte minst eftersom det börjar dra ihop sig på allvar. Frågan är om förra omgången var AIK:s sista chans att passera Malmö? Vad händer i bottenstriden, kan Falkenberg sprattla till igen? den som lever får se. Här är mina tankar inför det som väntar. 

Fredag:

IFK Göteborg - Gefle 3-1

Kommentar: Imponerades av IFK:s insats mot Elfsborg. Den positiva formen från före landslagsuppehållet verkar vara konserverad. Lasse Vibe har nu gått mållös från tre raka matcher och är nu jämsides med David Accam i toppen av skytteligan. Dansken är säkert väldigt sugen på att näta. Gefle stod för en imponerande vändning mot Falkenberg och tar ju en klar majoritet av sina poäng hemma i Gävle. För mig luktar det här en relativt klar hemmaseger.

Lördag:

BP- Häcken 1-3

Kommentar: Häcken såg väldigt fina ut i första halvlek mot ett yrvaket Malmö FF, men tappade i andra. Låg ändå närmast segern och såg ut att bli blåsta på en straff dessutom. Bröderna Gustafsson ser fortsatt starka ut och senast fick även Thorvaldsson in en boll - kan visa sig viktigt inför framtiden.

BP gjorde det okej mot Norrköping, men föll i slutändan klart. Återigen var det defensiven som svek. Bärkroth fortsatte skapa lägen framåt. Men mot en så bra och rörlig offensiv som Häcken har känns det ändå som att BP fortsätter förlora.


Falkenberg-Örebro 3-1

Kommentar: Blytung match för Falkenberg. Örebro är seriens formstarkaste lag, men känslan är att de kommer att åka på en förlust snart. Varför inte här? Falkenberg har trots en imponerande säsong halkat ner på kvalplats och poängbehovet är enormt. Borde vara lite mer desperata än ÖSK här. Axéns gäng har skapat sig ett relativt tryggt avstånd neråt tack vare de senaste 5-6 matcherna. Robert Åhman Persson avstängd för ÖSK. Henke får FFF att sprattla till igen efter tre raka förluster.

Söndag:

AIK- Halmstad 2-1

Kommentar: Kan Bahoui spela eller inte? Det är frågan. Otroligt viktig för AIK:s anfallsspel. Spelar han vinner AIK, kan han inte spela har HBK klar skrällchans. AIK har dock studsat tillbaka efter förluster tidigare och jag tror man kan göra det igen här. Bara tre poäng gäller, men HBK är en knepig motståndare med flera starka offensiva spelare. Känslan är ändå att AIK tar det här inför storpublik hemma på Friends. 


Kalmar-Djurgården 1-1

Kommentar: DIF togs ner på jorden senast mot Åtvidaberg. Inte oväntat att landslagsuppehållet bröt den fina svit laget hade. Kalmar FF är ett mysterium. Såg starka ut under våren men har radat upp förluster under sommar och höst. Har ändå en hög kapacitet och är starka hemma i kycklinggrytan. Två lag som kryssat en hel del och matchen känns jämn på förhand, då ligger 1-1 nära till hands. Alexander Faltsetas avstängd.

 

 

Mjällby-Elfsborg 2-1

Kommentar: Tror Mjällby skräller här. Elfsborg var illa ute mot IFK Göteborg. Även om boråsarna skapade en del lägen låg IFK faktiskt lite närmare segern. Elfsborg kämpar visserligen om tredjeplatsen, men har faktiskt fyra poäng ner till Blåvitt. Mjällby kämpar för sin allsvenska existens och har en högklassig joker i form av en viss ”Chippen” Wilhelmsson. Högmotiverat hemmalag mot ett Elfsborg med väldig kapacitet, jag tror motivation slår klass den här gången, lite samma läge som när Mjällby slog IFK Göteborg på Strandvallen för någon månad sedan.

Malmö FF-Helsingborg 1-0

Kommentar: Accams avstängning är naturligtvis ett enormt avbräck för HIF. I synnerhet som det inte är otänkbart att MFF sköter spelet medan Helsingborg kommer få fokusera på kontring. Håller honom som den kanske enskilt viktigaste spelaren för sitt lag i hela serien. Men ett derby är ett derby och allt kan hända, HIF vann trots allt här i cupsemifinalen i våras. MFF har visserligen Halsti avstängd, men i övrigt ser det bra ut. Bra att få en sån här match efter CL-äventyret borta mot Juventus, lär inte bli några problem att ladda om. Tack vare Accams avstängning ser jag MFF vinna det här. Men det blir tufft och tajt. Tror inte det blir så målrikt. Första målet blir enormt viktigt.

Måndag:

Åtvidaberg-Norrköping 2-2

Kommentar: Kul derby med en extra åländsk krydda. Åtvidaberg var det bättre laget när de drabbade samman i våras, men fick då se sig besegrade. IFK tog en enormt viktig trepoängare hemma mot BP och rätt spelare såg till att vara tongivande. Försvaret såg dock inte helt bekvämt ut, BP fick skapa en hel del. Mycket ångest försvann säkerligen tack vare segern och man är nu inte längre på den psykologiskt tunga kvalplatsen. Åtvidaberg har tagit två tunga bortasegrar på slutet och har med det i princip säkrat kontraktet. Med tanke på tabelläget tror jag att kryss känns okej för båda lagen på förhand. 

Följ oss på sociala medier