Spelarbetyg 2016 - Mittfältarna

2016-11-11 9:00

Spelarbetygen fortsätter, idag tar vi en titt på mittfältarna.

5 – landslagsklass
4 – Riktigt bra
3 – Godkänd
2 - Underkänd
1 - Usel

Mittfältare

Seon-Min Moon
10 matcher, 1 mål
Snabb och teknisk men har ytterst bristfällig spelförståelse. Skapar fler chanser åt motståndarna via bolltapp än åt det egna laget. Lär få det svårt nästa säsong med speltid då Haris och Kerim är tillbaka.
Betyg: 1

Magnus Eriksson
17 matcher, 3 mål, 2 assists.
Otroligt viktig prestigevärvning av Djurgården. En ledare med många likheter till Mattias Jonson. Bra defensivt, jobbig och tuff för motståndarna men en guldklimp för det egna laget. Behöver bättra på poängskörden till nästa säsong dock.
Betyg: 4

Kevin Walker

25 matcher, 4 mål, 5 assists.
Lagkaptenen var en av få som stod upp för klubbmärket även under den tyngsta perioden. Passade fint in i rollen som offensiv mittfältare under Mark Dempsey och har via sin fina högerfot levererat många poäng denna säsong.
Betyg: 4

Alexander Faltsetas

26 matcher, 1 mål, 1ass.
Blandat och gett, lite som vanligt med andra ord. Känns bra att man inte förlänger då Djurgården behöver en snabbare mittfältare med bättre passningsfot. Men bilden av honom när han få in en ren tackling på två bajenspelare samtidigt kommer aldrig försvinna. Tack för allt Alexander.
Betyg: 2

Jesper Karlström
16 matcher, 1 mål
Detta har inte varit Jespers säsong direkt. Fått spela mycket yttermittälftare utan att göra större avtryck, men visade upp sin potential när han väl fick spela i mitten i slutet av säsongen. Ung dock fortfarande och har framtiden med sig.
Betyg: 2

Besard Sabovic
7 matcher, 1 mål
Väldigt spännande spelare som visat på fina prestationer när han fått spela, har även hunnit göra sitt första Allsvenska mål. Hård konkurrans i mitten men med tanke på hans ålder hoppas jag han har tålamod. Kan tänkas bli utlånad 2017.
Betyg: 3
 
Daniel Berntsen
22 matcher, 2 mål, 3 assists.
Utan Haris och Kerim stod hoppet till den unge norrmannen som visade på fin form under försäsongen. Tyvärr lyckades han aldrig ta med sig den in i Allsvenskan och led kanske av Djurgårdens enformiga och sönderlästa taktik. Petad när El Kabir värvades. Skapade ändå 5 poäng men kräver mer av en spelare med så mycket talang.
Betyg: 2
 
Othman El Kabir
13 matcher, 1 mål, 2 assists
Snabb, teknisk, svår att ta bollen av och jobbar även bra hemåt. Behöver leverera fler poäng men tror det kan bli en rolig säsong 2017.
Betyg: 3

Mihlali Mayambela
8 matcher.
Svår att sätta betyg på. Inte en spelare som hade förväntningarna att bära laget direkt. Potential finns men föga troligt att han kommer göra avtryck i laget nästa säsong heller.
Betyg: 2

Följ oss på sociala medier