Spelarbetyg 2016 - Anfallarna

2016-11-13 11:13

Sista delen av spelarbetygen är här! Anfallarna ska bedömmas.

Mathias Ranégie
25 matcher, 6 mål, 3 assists
Höga förväntningar innan säsongen och det pratades om skytteligavinst och Europaspel. Tyvärr nådde Ranégie aldrig dom höjderna och vara till och med nära att lämna under sommaren. Lyckades höja sig under Mark Dempsey. Med tanke på den minmala risken som Djurgården tog i denna värvning så känner iallafall jag inga ”bad feelings” mot Ranégie. Ibland funkar saker inte som man tänkt sig.
Betyg: 2
 
Michael Olunga

26 matcher, 12 mål, 3 assists
Spelaren med tydligast utvecklingskurva under säsongen. Från att vara kanske den största målsumparen i modern tid till en livsfarlig striker på bara en enda säsong är ganska anmärkningsvärt, men det säger mycket om hur viktigt det är med en riktig ledare på tränarposten. Lång och tung men samtidigt snabb och teknisk. Skulle kunna lämna denna vinter med tror nog att intresserade klubbar väntar till sommaren med att värva för att se om målformen håller i sig.
Betyg: 4
 
Amadou Jawo

13 matcher, 1 assist
Djurgården måste lösa ut honom efter säsongen för detta går inte. Vi kan inte ha en äldre rutinerad spelare som i princip bara spelar U-21 och tar bänkplats från våra unga talanger. Tråkigt med en sån fin person men resurserna krävs på annat håll.
Betyg: 1

 
Tino Kadewere
21 matcher, 2 mål, 4 assists
Fin potential. Väldigt teknisk och smart spelare som kan spela på flera positioner. Kan få sitt riktiga genombrott nästa år.
Betyg: 3
 
Sam Johnson
12 matcher, 7 mål, 1 assist
Levererade när resten av laget inte gjorde det och såldes föga överaskande under sommaren. Hoppas vi kan värva honom igen när han tröttnat på Kina.
Betyg: 4

Följ oss på sociala medier