Kommentarer om Allsvenska spelschemat

2016-12-10 14:34

Allsvenska spelschemat är släppt! Jag kommer kommentera vissa nyckelmatcher. 

Dom första 5 matcherna av en serie är otroligt viktiga, speciellt för lag med nya tränare. En bra start ger lugn och energi att kunna rida vidare på. Man skapar ett slags momentun där även om taktiken inte ännu sitter till 100%, så går det ändå att få med sig bra resultat på ren vilja och sammanhållning. Såklart går det alltid att vända dåliga trender även om dom första matcherna inte går som planerat, vilket vi såg 2015 då vi tog 1 poäng på dom första 3 matcherna och sen var obesegrade i 15 omgångar.

Omgång 1 / Premiär: Djurgården - Sirius

Analys: Otroligt roligt med en hemmapremiär igen, och mot ett perfekt lag rent publikmässigt. Stockholm är tillräckligt nära för många Sirius-supportrar att åka till. Ett derby eller lag som Göteborg eller Malmö i premiären hade varit en bortslängd match, då vi brukar få bra publiksiffror mot dem iallafall. 

Rent sportsligt kommer matchen nog bli obehagligt jämn. Nykomlingarna brukar göra bra första säsonger i Allsvenskan, och då framförallt på vårkanten. Men på hemmaplan ska vi såklart vinna. 3 poäng här är ett måste. 

Omgång 2-5: Häcken borta, Elfsborg hemma, Malmö borta, Halmstad hemma

Tufft schema mot 3 lag som bör hålla sig i toppen av tabellen. Samtidigt har Djurgården bra facit mot både Häcken och Malmö senaste åren, så poäng borde inte vara omöjligt i dessa matcher. Halmstad ska såklart besegras på hemmaplan. 

Omgång 10-12: AIK hemma, AFC Eskilstuna borta, Hammarby borta

Första derbyt för året är på hemmaplan mot antagonisterna från Mordor. Att påstå att Djurgårdsfamiljen kommer vara taggade denna match tror jag inte är att överdriva. Jag tror det är bra att Özcan kommer få Svenska Cupen och 9 omgångar av Allsvenskan till att få ihop ett bra spel innan det smäller på riktigt. Vinst här och vi skulle kunna köra över Hammarby av bara farten. AFC ska vi såklart vinna mot, men med Pelle Olsson som tränare kan matchen bli mer spännande än önskvärt.

Omgång 26-30: Sundsvall borta, Sirius borta, Häcken hemma, Jönköping hemma, Kalmar borta

Sista 5 omgångarna är förhållandevis enkla matcher där Djurgården bör ta minst 4 vinster och poäng i varje match. Kan Djurgården skapa sig ett bra utgångsläge inför dessa avslutande omgångar bör en riktigt bra slutposition vara möjlig att uppnå (Europaplacering). 

Följ oss på sociala medier