Kära tomten

2016-12-20 18:23

Jag tillhör gruppen av människor som tycker att julen mest är ett jippo som stora företag utnyttjar för att kräma ut så mycket pengar av oss som möjligt. Men jag minns samtidigt hur spännande julen kändes när man var liten, med förhoppningar om att tomten skulle komma förbi. Men kanske framförallt spännande var det att försöka gissa vilka av leksakerna på ens önskelista som man skulle få i julklapp (hej materialism).

Denna känsla har jag inte för julen längre, dock har en liknande känsla dykt upp inför varje ny Allsvensk säsong. Vilka spelare kommer klubben värva? Vilken placering i tabellen är realistisk? Vem kommer få sitt genombrott? etc. Så därför tänkte jag redovisa min önskelista för säsongen 2017. 

  • Värva åtmistone 2 bra etablerade mittbackar.

Skrev om detta förut i min sammanfattning av vad Djurgården behöver värva under vintern. Än så länge har inget hänt på den fronten, och det lär dröja till efter årsskiftet innan värvningskarusellen drar igång är min gissning. Men till nästa säsong behöver Djurgården stabilitet i dom bakre leden, ingen mer hönsgård tack.

  • Ta oss vidare från Svenska Cupens gruppspel
Kortaste vägen till Europa är genom Svenska Cupen, det är även ett ypperligt läge att få till bra matchträning istället för alla dessa träningsmatcher mot lag från finland och superettan. Dom senaste åren har Djurgården inte verkat helt redo när gruppspelet dragit igång, vilket jag tycker man kan förvänta sig att ett Allsvenskt lag ska vara. I utslagsmatcherna kan allt hända, men gruppen bör vi vinna helt klart. 

  • Vinn ett derby

Behöver inte säga så mycket mer än så. 

  • Utmana om Europaplatser i Allsvenskan
Oavsett om vi skulle vinna cupen eller inte så tycker jag Djurgården ska ha som målsättning att utmana om topp-4 nästa år. Vi har en bra stomme i laget, som bara behövs kryddas på med 2-3 nyförvärv. En tränare är nu klar och även om vi såklart ska ha tålamod, så är Djurgården ändå så pass slagkraftigt att Europa är helt klart realistisk. Kommer vi sen förlora semifinalen i cupen och sluta 6a med 1-2 poäng upp till dom andra lagen så kan jag nog leva med det ändå, beroende på hur vägen dit har sett ut såklart. 
  • Värva Kim
Drömma kan man ju alltid göra.
God jul på er! 

Följ oss på sociala medier