40 Mille för Olunga!

2017-01-20 22:38

Försäsongen har precis tragit igång men SIlly Season har verkligen tagit fart. Här är mina tankar kring dom senaste ryktena och spekulationerna. 

Just precis nu i stunden jag skriver detta så avslöjar Daniel Kristofferson på Expressen att Djurgården har godkänt ett bud på MIchael Olunga på 40(!) miljoner kr. En helt makalös siffra med tanke på att Olunga egentligen bara impoernat en halv säsong i Allsvenskan. Klubben som vill köpa är såklart från Kina (där pengarna finns tydligen). Vissa tycker det är tråkigt att spelarna försvinner bort till länder som egentligen bara har pengar men inte så mycket mer gällande fotbollskultur eller klass på ligorna. Personligen bryr jag mig inte så länge vi kan tjäna dessa summor. Bosse borde däremot få en staty utanför Stockholm Stadion. 

Tråkigt såklart att förlora Olunga efter bara en säsong, en spelare och människa som är väldigt lätt att tycka om. Känslan var också att han hade kunnat utmana om skytteligen detta år. Men sånt är livet och det är bara att inse våran plats i näringskedjan. 

Nu måste dock jakten på anfallare verkligen ta fart, vilket jag är säker på redan har börjat. Bosse har lyckats med några helt fantastiska fynd sett till investeringarna vi har gjort. Mushekwi, Johnson och Olunga. Kan Bosse hitta rätt ännu en gång? Eller satsar man på ett etablerat namn man känner till (Erton?) nu när cash måste finnas. 

Drömmarna om Källström lär inte direkt dö med denna senaste försäljning. Personligen är jag väldigt skeptisk till om denna värvning kommer hända, iallafall detta fönster. En av Schweiziska ligans bästa spelare och antagligen bäst betald. Visst har vi pengar nu, men där värvningar behövs mest är i backlinjen och nu i anfallet. Men självklart om Bosse kan jobba fram en deal som inte sätter föreningen i konkurs så varför inte. Kan inte ens bsekriva hur stort det vore och vad det skulle betyda för klubben om Kim vände hem till oss. 

Omar Eddahri ska också vara nära Djurgården enligt Expressen, jag har egentligen inget åsikter om honom då jag inte sett han spela. Men han verkar ha haft en bra säsong samt att Özcan verkar ha bra koll på honom, så varför inte. Frågan är dock om inte någon är på väg bort på mittfältet då? Vi har gott om spelare både i mitten och på kanterna. Kanske en utlåning av Sabovic eller Mayambela?

Otroligt kul att fotbollen dragit igång nu iallafall. Hypen är på topp hos samtliga blåränder känns det som och har svårt att se den kommer avta inom närmsta framtiden. Varje dag är en dag närmare Allsvenskan 2017, den roligaste säsongen på länge. 

http://www.expressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/olunga-lamnar-dif--for-en-rekordsumma/

http://www.expressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/djurgarden-pa-vag-att-varva-omar-eddahri/

Följ oss på sociala medier