Väntan tar kål på mig!

2017-02-01 21:40

Djurgårdens försäsong är hetare än någonsin, och då har man inte ens värvat speciellt namnkunniga spelare (än). Mina tankar kring allt som hänt senaste tiden.

Tänker gå in på mannen i allas våra tankar just nu, Kim Källström. Nyheten att han lösts ut från sitt kontrakt med Grasshoppers slog ner som atombomb igår, och när Bosse meddelande att Djurgården skulle presentera en spelare explodera folk på sociala medier och tog nästan allt fokus från AIKs värvning (nån spelare från Danmark). Det visade sig "bara" vara en Olunga 2.0 från Senegel. Men med Bosses facit vet vi att han kommer göra minst 10 mål denna säsong, så där är jag inte orolig. 

Det jobbigaste just nu är ovissheten, väntan på besked vad som kommer hända med Kim är smärtsam! Kommer på mig själv med att kolla Twitter på telefonen varannan minut för att se om något hänt. Anledningen till att han ska lösts ut är han ska ha varit missnöjd med klubbens beslut om att sälja flera nyckelspelare, samt kanske lite hemlängtan. Att Bosse säger att han inte pratat med Kim eller vetat något om situationen är 100% BS. Bosse har säkert daglig kontakt med Kim och förhoppningvis återtstår bara dom sista detaljerna i hans kontrakt innan han presenteras. Chansen finns ju också att Kim väljer att lägga skorna på hyllan och satsa på sina andra fotbollsprojekt och kommentatorskarriär, tråkigt men jag skulle kunna förstå det. Att han skulle gå till en annan Allsvensk klubb ser jag som helt uteslutet, ända sen Isaksson kom tillbaka har ju Kims återkomst bara byggts upp mer och mer. jag skulle bokstavligt talat dö av hjärtesorg om hans skulle presenteras av Häcken, Göteborg eller Malmö. Speciellt nu när pengarna faktiskt finns i Djurgården. 

I skuggan av Kim så tränar laget nere i Portugal just nu och spelar en träningsmatch mot Debrecen just nu. Özcan verkar vilja skifta mellan 4-4-2 och 4-2-3-1 beroende på motstånd. Inte mig emot så länge spelare är med på tåget och man har satt ett grundspel. 

Även om KIm skulle komma imorgon, 30 mars eller aldrig så MÅSTE försvarare värvas. Jag litar inte en sekund på våra mittbackar just nu och minst en erfaren spelare måste in. En anfallare behövs också, även det verkar som att vi kanske kommer spela med en anfallare i år med Eriksson släpande bakom eller på en kant. 

Denna säsong kommer bli väldigt speciell. Oavsett vad som händer är jag glad över att vara med på resan. 

Följ oss på sociala medier