Om Djurgården - Tromsö

2017-03-19 0:20

Äntligen släppte det för DIF! 3 mål framåt varav 2 från anfallare, samt hyfsat defensivt spel. 

Ska börja med att säga att jag tyvärr inte kunde se matchen pga jobb. Men det jag i efterhand kunnat tolkat från referat och reaktioner på nätet så verkar matchen ha varit ett steg framåt, men med vissa punkter som fortfarande måste förbättras. 

Väldigt viktigt att våra forwards klev fram och lerverade. Den stora positiva överaskningen var ju Kadeweres dribblingsräd innan målet, kan detta vara hans säsong tro? Efter att ha under två säsonger fått tid och tålamod att anpassa sig till svensk fotboll, så är det nog dags nu! Provspelande Garba nätade även han, och ett kontrakt lär inte vara långt borta. Trots halvdan form kan han ändå bidra med sin styrka och löpvillighet. Men såklart hoppas vi i slutändan på många mål även från honom. 

Jacob Une Larsson verkar fortsätta sin fina form från slutet av förra året, och lär ta en ordinarie plats (bör inte vara så svårt då konkurrensen inte är mördande). Augustinsson skulle även mycket väl kunna konkurrera ut Käck i år. Känns som ett nyförvärv. 

2 veckor kvar till Allsvenskan, och det börjar kännas i kroppen nu. Anspänningen är rejäl. Jag kan leva med anfallsuppsättningen som den är nu, men defensiven känns fortfarande ostabil. Känslan är dock att vi kommer få leva med det vi har fram till sommaren, och försöka hålla huvudet över vattnet. Så länge vi har en okej position att kunna utmana om Europa till hösten, så lever hoppet.

Följ oss på sociala medier