Tack för allt Kebba

2017-03-22 15:00

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg kommer det nog hända saker i DIF, säkert ända fram till transferfönstrets sista timmar.

Igår fick vi nyheten om att Djurgården sålt Kebba Ceesay till Dalkurd. Något överraskande men inget ologiskt beslut. Kebba har sedan återkomsten i somras inte imponerat. Hans passnings- och positionsspel har allt lämnat mycket att önska, något man verkligen inte vill se av en 29-årig hemvändande som man hoppas ska kunna hjälpa till att styra upp ett annars stabbigt försvar. Han har heller inte fått ut särskilt mycket av sin snabbhet. Så denna lösning var optimal för DIF, då man också blev av med en tyngre lönepost.

 

Om detta öppnar för BP-talangen Felix Bejimo återstår att se, men att Kebba säljs indikerar att något är på gång in iallafall. Bejimo lär ha flera Allsvenska storklubbar efter sig, men i Djurgården tror jag han ligger närmast att få speltid. Sen har han ju ett helt kompisgäng hos oss från BP som väntar på honom. Så rent socialt och sportsligt bör DIF ligga bra till.

Alldeles oavsett vill jag tacka Kebba för hans tid i klubben, och önskar honom all lycka i hans fortsatta karriär. 

Följ oss på sociala medier