Tippar Allsvenskan, Skytteligan, Årets flopp m.m.!

2017-03-31 19:14

Så var det dags för att ta sig an det omöjliga uppdraget, att tippa Allsvenskan.

Allsvenskan

 

1. Malmö FF

Klara favoriter. Fått behålla sitt lag och spetsat defensivt med Nielsen. Jag tror inte Magnus Pehrsson kommer floppa, då Malmö bevisade förra hösten att man kan vara ett självspelande piano ifall det behövs. Det som skulle kunna sänka Mff är interna stridigheter, då Olof Persson, Jens Fjällström och inte minst Daniel Andersson säkert har åsikter om taktik och spelare. En dålig start kan lätt leda till splittrade meningar om vilken väg man ska ta.

 

2. BK Häcken

Med Stahre ska laget bli stabilare bakåt, återstår att se men spelarmatrialet finns absolut. Livsfarlig offensiv, men kanske lite tunn bänk för att nå ända fram.

 

3. Norrköping

Visade förra året att man minsann inte är ett Leicester, som bara flyger en sommar. Klarar man sommarfönstret så är man med i toppen.

 

4. Djurgården

Här finns så grymt mycket potential! Men många värvningar har kommit sent inpå seriestarten så det kommer ta tid innan laget är helt samspelt. Gäller att få en okej start och bara nöta på, så kan vi om vi inte ligger för långt efter toppen inför hösten lägga i högsta växeln.

 

5. AIK

Laget känns obalanserat och allmänt överhypat. Kommer blanda höga toppar med djupa dalar, vilket inte håller för ett lag som vill ta guld.

 

6. Östersund

Är i cup-final, vanligtvis skulle jag säga att det inte behöver betyda så mycket för 0hur det går i Allsvenskan. Men ÖFK är samtidigt inget vanligt lag.

 

7. Elfsborg

Känns inte lika slagkraftiga som för ett par år sen. Framförallt försvarslinjen känns medelmåttig.

 

8. Göteborg

Bör egentligen vara topp-tippade med tanke på truppen. Men släppte in ovanligt många mål förra säsongen samt så verkar klubben vara i allt annat än harmoni just nu. Behöver sälja spelare i sommar om man ska få in cash.

 

9. Kalmar

Mittfältet håller Allsvensk toppklass, resten av laget är "meh". Peter Swärdh verkar inte vara speciellt uppskattad av spelarna heller.

 

10. Örebro

Hela laget känns väldigt medelmåttigt. Men skulle lika gärna kunna bli en toppkandidat om Igboananike hittar målet regelbundet. Men tror mer på flopp dock.

 

11. Hammarby

Hamad räddar kontraktet för Bajen, annars hade man legat riktigt risigt till. Att varken spelare eller tränare vet hur man ska spela efter en hel försäsong bådar aldrig gott.

 

12. Jönköping Södra

Får kämpa utan Cibicki. Men klarar kontraktet tack vare ett starkt kollektiv. Calisir är en av seriens mest underskattade spelare.

 

13. AFC

Pelle Olsson och Frimpong = Match made in heaven? Återstår att se, men hela AFC-projektet känns så galet att det skulle kunna fungera.

 

14. Sirius

Kommer få kämpa helt klart. Men med Arvidsson i laget kämpar man sig till kval iallafall.

 

15. GIF Sundsvall

Stor press ligger på Hallenius axlar att rädda kvar Sundsvall. Men tror tyvärr för giffarna att han dansande en sommar (2010). 3e året brukar dessutom vara svårast för nykomlingar.

 

16. HBK

Håller inte Allsvensk klass.

 

Skytteligan

 1. Kamara, BK Häcken

2. Ghoddos, Östersund

3. Andersson, Norrköping

 

Årets nyförvärv

 1. Källström, Djurgården

2. Olsson, Djurgården

3. Nielsen, Malmö

4. Hamad, Hammarby

5. Goitom, AIK

 

Genombrott

 1. Haksabanovic, Halmstad

2. Augustinsson, Djurgården

3. Nyholm, AIK

 

Årets floppvärvningar

 1. Paulsen, Hammarby

2. Olsson, AIK

3. Igboananike, Örebro

 

Får sparken först

 1. Lennartsson, Göteborg

2. Michelsen, Hammarby

3. Swärdh, Kalmar

 

DIF

Målkung: Badji

Assists: Källström

Varningsligan: Eriksson

Årets järnkamin: Källström

 

Nu kör vi! Må det bästa blårandiga laget vinna! 

Följ oss på sociala medier