Helsingborg borta: En evig stoppkloss

2016-04-28 12:21

sites/default/files/BB150719LT065_0.jpg

Ikväll reser AIK till Helsingborg för att mäta sina krafter mot HIF. Som vanligt ses Stockholmslaget som favoriter inför mötet, men att ta tre poäng på Olympia har genom åren visat sig vara bra mycket lättare sagt än gjort.

Ni kanske minns fjolårets match? AIK, som var pressade till seger för att hänga med i toppen, åkte på en 3-1-förlust efter ett smärre drömmål av Jordan Larsson. Eller var det året innan det kanske? Resultatet och utgångsläget var detsamma då med.

Idag handlar det visserligen inte om en intensiv, allsvensk slutspurt men läget för Andreas Alm är om inte lika pressat.  Hemma brukar man kunna avfärda Helsingborg i en majoritet av fallen, men av olika anledningar har det inte stämt på bortaplan.

Helsingborg inledde säsongen svagt med bara en poäng på tre matcher. Dessutom var det stort missnöje från supporterhåll och managern Henrik Larsson talade om avgång efter 5-1-förlusten borta mot Hammarby. Sedan dess har man dock plockat två raka segrar mot Falkenberg och Kalmar.

Nyckeln till en AIK-seger ligger återigen i att man vågar sätta press på sina motståndare. På pappret är man det bättre laget och ska trots gå in med inställningen att föra matchen. Matchen mot Elfsborg var knappast något skolboksexempel, men man gjorde jobbet och kunde – när man själv ville det – få bollen dit man ville.

Igår kväll släppte man truppen till matchen, där fortfarande Denni Avdic, Oscar Linnér, Amin Affane och Dickson Etuhu saknas på grund av skador. Även Niclas Eliasson, Marko Nikolic och Patrick Kpozo lämnas utanför. 
Truppen i sin helhet finner ni här:

2 Haukur Hauksson
3 Per Karlsson
4 Nils-Eric Johansson
7 Fredrik Brustad
8 Johan Blomberg
11 Eero Markkanen
13 Kyriakos Stamatopoulos (mv)
15 Sauli Väisänen
17 Ebenezer Ofori
19 Ahmed Yasin
21 Daniel Sundgren
22 Carlos Strandberg
24 Stefan Ishizaki
26 Jos Hooiveld
29 Anton Salétros
31 Christos Gravius
35 Patrik Carlgren (mv)
36 Alexander Isak

Avspark för matchen är klockan 19:00.

Christian Sundqvist

Följ oss på sociala medier