Ni begår tjänstefel om ni inte säljer Isak för över 50 millar, AIK.

2016-10-16 20:17

Alexander Isak... ja, var ska man börja?

Redan i matchen mot Tenhults IF i Svenska Cupen den 23 mars såg man vilken stor talang AIK hade tagit fram. Han blev AIK:s yngste spelare genom tiderna att göra mål i elitsammanhang. Visst, det var mot Tenhult. Ingen stor grej, tycker ni? Men jo, det var något med den där Isak som fick mig att tänka, han kommer bli bra. Bland annat hans extremt fina bolltouch och spelsinne. Få förunnat för att endast vara 16 år gammal.

Andreas Alm fortsatte att ge den dåvarande 16-åringen chansen till spel, och som han förvaltade det. Han tog verkligen chansen och belönades med en plats i årets andra Allsvenska match för AIK:s del. Östersund borta, och i den 50:e minuten gjorde han också sitt första allsvenska mål. Och sedan vet ni ju hur det har gått. 9 mål, hjälte i ett derby och en nyckelspelare sett till hela säsongen. Det var nog ingen som kunde tänka sig att det skulle bli såhär, mer än huvudpersonen själv. Han har tron på sig själv och vet vad han kan, och ändå är han sådär ödmjuk. Väldigt proffsig!

Men snart är vi där! Han ska säljas, inget lätt uppgift för någon. Det är en exceptionellt bra talang och sånt kostar. Det har snackats om Zlatan-summor, men jag tror inte de blir riktigt så högt. Men för allt i världen AIK, ni gör tjänstefel om ni säljer han för under 50 miljoner. De här pengarna kan säkra ekonomin under en lång framtid, men också visa fingret på att det går att ta sig från akademin ut i världsfotbollen. Men jag litar på att AIK och Björn Wesström med hans team gör sitt jobb och att Isak gör ett klokt val. 

För en vecka sedan gjorde han dessutom debut i U21-landslaget. Ett landslag han kan spela i 5 år framåt. Idag blev han dessutom utsedd till månadens spelare i september där klubben belönas med 10 000 kr som går oavkortat till just ungdomsakademin.

Återigen, det kan vara den största talang svensk fotboll någonsin skådat. 

Följ oss på sociala medier