Viktig seger - ur flera aspekter

2016-05-09 22:06

sites/default/files/ifkdif_0.pngDet var Göteborg mot Stockholm. Det var Thomas Rogne mot Sam Johnson, och det var till sist IFK Göteborg som gick vinnande ur striden. Trots en straffmiss och underläge i andra halvlek kunde man vända och vinna stormötet. Nu blickar Blåvitt upp i tabellen.

53:e minuten. Efter ett rungande ribbskott av Sam Johnson kan Besard Sabovic slå in returen till ledning för Djurgården. Stämningen går ner på Gamla Ullevi, men det skulle Gustav Engvall ändra på. Efter en smörpass från Salomonsson dunkar han in bollen i mål via ribban, och de olika flaggorna från det vackra tifot innan vajade åter på arenan.

När matchen sedan går in i 77:e minuten får Blåvitt straff efter en hands på Sam Johnson, men den förvaltas svagt av Salomonsson och Nilsson i djurgårdskassen kan rädda. Situationen var inte helt olik den i förra årets Djurgårdsbatalj. I ställningen 0-0 fick då Blåvitt straff i samma matchminut, men Sebastian Eriksson missade, och matchen slutade lika. Man trodde nu ikväll att Emils miss skulle bli avgörande, men så placerar Tobias Hysén in 2-1 några minuter senare. Så slapp man vara bitter resten av veckan. Tack Tobbe!

Man kan inte säga annat än att de två segrarna som kommit nu i de senaste två omgångarna är otroligt viktiga för IFK Göteborg. Efter skandalen och skrivbordsförlusten mot Malmö har ett skakat IFK nu kommit in i positiv stämning igen. Ytterligare poängtapp hade varit ödestigert, och en svår trend att vända.

Det man också kan konstatera är att Blåvitt hamnat i underläge i båda matcherna för att sedan vända till seger, vilket visar på en stor styrka i gruppen. Vi hade också två comebackande spelare att glädjas åt. Thomas Rogne gjorde sin första match från start, något man längtat efter i åtta månader nu. Tom Pettersson gjorde dessutom ett starkt inhopp i slutet, hans första minuter i år efter fotskadan. Paka spelar dessutom mer och mer, han fick ytterligare ett inhopp ikväll.

Nu tar IFK ett skutt upp i tabellen till en femteplats på 14 poäng, där man skuggar de lagen över i form av Peking, MFF, Sundvall och Örebro. Också väldigt bra att få en problemfri hemmamatch som förhoppningsvis lockar tillbaka skrämda åskådare från Malmömatchen förra onsdagen. 12 214 var en okej siffra urefter förutsättningarna, men man kan betydligt bättre än så. Nu tar IFK sats mot Östersund på söndag. 

/Jonas Ström

Följ oss på sociala medier