Våga tänk nytt nu, Lennartsson

2016-05-17 17:38

sites/default/files/jorgen-lennartsson-ifk-goteborg_0.pngSedan Jörgen Lennartsson anslöt som huvudtränare för IFK Göteborg i slutet av 2014 har han blivit väldigt populär, både i laget och bland supportrarna. Han höll på att leda laget till guldet redan under sitt första säsong, men man föll som bekant på målsnöret. Ett av framgångsrecepten har varit kontinuitet, vilket Jörgen håller väldigt hårt på. När någon trots allt måste bytas ut väljer han dessutom oftast det säkra alternativet. Men nu när laget går lite knackigt och spelare saknas vill jag dock att han ska frångå dessa principer och våga satsa nytt.

Det var den 80:e minuten i matchen mot Östersund när Haitam Aleesami fick sitt andra gula kort efter en onödig tackling. En frustrerad Aleesami fick lämna planen, och detta innebär nu att Aleesami kommer att missa sin första allsvenska match i blåvittröjan. Det innebär förstås att någon annan måste ta hans plats, och för guds skull, låt det bli Billy Nordström. Han har varit talang i IFK Göteborg ganska länge nu och den enda speltid han fick förra året var tio minuter mot Häcken hemma. Och dessutom, vad finns det ens för alternativ?

Det har snackats om Smedberg-Dalence, men han är högerfotad och oerfaren på positionen. Därefter finns det knappt någon. Albornoz? Nej, det här är en perfekt möjlighet för Billy att göra sin startdebut i allsvenskan. Det har funnits kritik som ligger i att Blåvitt inte får upp tillräckligt med talanger lirar mycket i A-laget, vilket Jörgen tidigare har förklarat med att tillfället inte funnits. Men om inte Billy startar nu vet jag inte vilket tillfälle han väntar på.

Jag tycker också att Patrik Karlsson Lagemyr borde belönas med en startplats på torsdag. Varje gång han har bytts in nu i det senaste har man direkt sett en förändring i matchbilden. Efter den oerhört tafatta insatsen i Östersund då kreativiteten var obefintlig känns det som att det behövs en spelare som Paka, som kan komma in och röra om i grytan lite. 

En ny injektion i laget kan dessutom lyfta de andra spelarna likaså, vilket man sett då Karlsson Lagemyr kommit in. Man undrar hur Jörgen själv tänker i den här situationen, och han lär fundera en del just nu. Så det ska bli intressant att se ur han ställer upp laget på torsdag. Gammalt eller nytt? Vi får helt enkelt se.

Följ oss på sociala medier