Det närmar sig

2016-08-15 13:22

Hetsen inför mötet mot Qarabag har börjat och det är endast tre dagar kvar nu. Och det märks att detta är en kraftsamling utöver det vanliga inför klubbens viktigaste match på flera år. Blåvitt uppmanade nyligen massorna om att sprida matchaffischer på stan men det behövs mer än så - alla måste dra sitt strå till stacken. Kanske man ska damma av matchtröjan i garderoben till matchen en gång för alla och ta med en vän också på samma gång. Detta är stort och om vi lyckas kommer det bli ännu större.

Qarabag känns lite som Helsingfors - ett gäng med ömsom inhemska spelare och ömsom avdankade internationella lirare som lämnat topen av sina kärriärer bakom sig. Det var den bästa lottningen vi kunde få men fortfarande ett svårt motstånd. Men det känns inte som om det är läge att vända ut och in på dessa azerer, styrkor och svagheter, chanser hit och chanser dit. Nu finns det inget annat än att vi ska slå dom här och ta oss ut i Europa. Det spelar ingen roll hur (jo, det gick mot Helsingfors trots allt). Det ska bara göras.

Det ska kännas som det är guld vi spelar om. För EL-gruppspel är nästan i stil med det och guldet är ändå kört men det är inte det här. Vi ska vilja gå vidare mer än vad de vill och det ska synas på plan. Det ska inte vara som mot Halmstad och Kalmar förra året, tamt och viljelöst, utan man ska gå in med inställningen till att vinna till över 100 procent. Om man ska sansa sig lite behövs ju så klart taktik och finess, en matchplan och smartness. Men Blåvitt har det, man går in i varje match med det, om det lyckas eller inte varierar ju såklart. Men inställningen ska vara på topp och det är det som har saknats i vissa matcher med denna dignitet tidigare.

Och förhoppningsvis kommer det synas på stan på torsdag, att det vankas match ikväll. Hittills är 8052 sålda vilket är för dåligt. Det kommer förhoppningvis att öka men kommer nog tyvärr inte att bli fullsatt. Men då ska det ändå kännas som fullsatt på arenan, sittplats borde också hjälpa till att höja stämningen. Det sägs att det behövs ett större lag för att dra mer publik men om vi vinner nu kan vi få möta större lag och då är det ju nu man måste vara på plats för att det ska ske. Alla till Gamla Ullevi nu.

Man vill helst inte jinxa heller. Men om fler folk kommer till arenan, om fler ansluter i sången på sittplats tillsammans med KB och LS, om spelarna går in med rätt inställning påeldade av publiken och om Alf Westerberg dessutom gjort scoutingjobb a la Gliwice, då finns det alla möjligheter till ett bra resultat. Vi ska tillsammans slå ut dom här gubbarna från Aznerbadzkhjksnan eller vad det heter. För vi är Blåvitt - bäst i Sverige.

Följ oss på sociala medier