Silly Season-special

2016-12-12 18:18

Och så lite Silly Season nu då. Boo Wiklander, Omarsson och Seb Ohlsson i all ära, den bästa värvningen ser jag i Fonti Kanu som ansluter till akademin. Man norpar mittfältaren framför ögonen på alla andra Göteborgsklubbar. Som sextonåring går han in i U-19, med mål att slå sig in i startelvan. En prestigevärvning och en stor talang, som vi förhoppningsvis kommer att se mer av framöver. Efter att ha bommat Kevin Ackermann, som gick till Häcken, var det här en bra värvning. 

Till slut löste man alltså Omarsson, på sista dagen, ett långt kontrakt är skrivet och där finns det mycket potential. Seb Ohlsson var klar sedan tidigare, ses nog som back-up ifall Ankersen eller Rieks försvinner (vilket de båda hintat om, någon av dem säljs nog i vinter). Och så Boo Wiklander då, som varit så bra under hösten i Hammarby och som nu ansluter som bosman. Sett till den aspekten, att han inte kostade något, är det en kanonvärvning. Får nog ses som ersättare till Hjalmar, redo att gå in i startelvan om Bjärs eller Rogne är borta. Två år är han sajnad på, rimlig kontraktstid. Inte alls så dåligt för en tredjemittback, bra jobbat av Gren.

Enda tappet under denna period är Tom Pettersson till Östersund, och det känns ganska naturligt. Han värvades som mittback, men när det strulade med Mr. X blev han kvar på mittfältet, men fick sparsamt med speltid. Han har inte utvecklats till den startspelare man hoppades på och nu såg man kanske en chans att göra sig av med en hög lönepost, som Tom var. Att Tom går till just Barcelona-tikki-taka-framtidens-fotboll-konstgräs-Östersund är kanske lite förvånande, sett till hans spelstil. Men det här var nog det bästa för båda parter och vi önskar Tom all lycka i framtiden.

En mittback, yttermittfältare och anfallare in alltså, men en innermitt ut. Just en innermittfätare står nog högt på Grens lista, där behövs det någon som kan utmana Seb och Lawson om platsen brevid Mads. Anfallare behövs det också ytterligare en, nu har man tre, men det behövs fyra. Annars är det just nu ganska fullbetäckt, om ingen annan lämnar. På ytterbacken finns en risk för det, då både Nordström och Leksell verkar vara sugna på att lämna. Och här måste man göra ett val. Med Leksell är det kanske lite lurigt, då Salomonsson är svår att peta och då han behöver speltid för att utvecklas. Men med Nordström borde det vara självklart. Förläng med han, för i helvete! Skillnaden mellan han och Jamieson är inte stor och då är det bättre att satsa på Billy då han bättre chans att säljas vidare. Alternativet är väl att ta in en ny med vi vill inte hamna med för många tomma poster i truppen. Agera, Gren!

Sedan ligger GT:s artikel i bakhuvudet, där Bjärs, Dalence, Ankersen och Tom alla ryktades bort från klubben. Så det lär nog hända en del i vinter. Samtidigt hintade Gren om en ny värvning innan jul, och det kanske svallrar om att något är på gång. Men vem skulle det kunna vara? 

Angående nyförvärven har spekulationerna redan börjat. De konkreta ryktena är relativt få, men det har pratats löst om Sebastian Larsson, Jordan Larsson och Gustav Svensson. Alla ganska otänkbara just nu, men bra värvningar om de skulle gå igenom. Som vanligt tittar säkert Gren på spelare ingen har hört talas om förut, kanske en bänkad senegales i kazakiska ligan. Nej, skämt åsido, men de tre ovan nämnda blir nog svåra allihop, speciellt då Gren måste vrida och vända på varenda krona för att det ska gå ihop. Det ska också nämnas att man ska ta in Amor Layouni på provspel, han som var aktuell för ett år sedan, men gick till Degerfors istället. Relativt ung, det är aldrig fel. Annars vet jag inte mer om honom. Jag hänvisar till Elena Lövholm för vidare kommentarer. 

Följ oss på sociala medier