Framsteg

2017-02-01 21:46

Efter lördagens plattmatch var det så dags igen, den blott andra matchen för säsongen, mot Sandefjord. Ett nytt lag från Norge, ett nytt lag som börjar på S. Och återigen i PSA, på den lite udda avsparkstiden 16:00. Tydligen för att normännen skulle hinna med en färja. Nåväl.

Det man ändå kunde säga var att det bara kunde bli bättre jämfört med sist. För då var det dåligt. Startelvan kändes dessutom lite mer "toppad" än den var sist, det är inte helt omöjligt att det är ungefär så Blåvitt stället upp i premiären senare.

Trots att det i lördags bara var första matchen, och rena rama tombolat kring vilka som spelade, har det redan pratats om att det är "kris" och att säsongen 2017 är körd. Nja. Istället var det nästan sunt att man inte var för bra då. Men kanske gav den första halvleken lite lugn till de oroliga, då Blåvitt visade upp ett mycket bättre spel. Sandefjord hade den första kvarten ungefär och hann göra 1-0 efter en tveksam offside-ställning av Blåvittförsvaret, men sen tog hemmalaget över mer och mer. Tobias Hysen både kvitterade och gav Blåvitt ledningen. Sedan kändes det kontrollerat, typ matchen ut. Gott så.

Men om man inte kunde dra några större växlar från förra matchen, kan man inte göra det nu heller. Som jag skrev tidigare tittar man nog mer på enskilda prestationer och där var det en gubbe som stack ut, nämligen Tobbe Hysén. Tremålsskytt, visst kan han än. Stod för en riktigt bra insats och kanske visar det sig att försäsongen gjort honom gott. Han är mer förberedd nu. Och det lovar gott inför framtiden, kanske återfinner han sin 2009/2013-form. Vi får hoppas på det.

En som man dock hade hoppats på att få se idag var Pontus Dahlberg, men han blev sjuk, minsann. Riktigt surt, han är nästan den man är mest spänd på att få se. Dahlin fick stå en match till och återigen visade det sig att han är osäker i luftrummet. Kommer inte riktigt till sin rätt. Förhoppningsvis blir det två matcher för Pontus i Dubai istället. Dit åker man imorgon (läs:onsdag) och där väntar Bröndby och inga mindre än AIK.

Ja, vad finns det mer att säga? Orkar inte riktigt släpa fram de djupa reflektionerna såhär på onsdagskvällen. Det man i alla fall kan säga är att det var skönt att se Blåvitt göra skäl för insatsen i lördags, om det hade sett likadant ut ikväll hade man kanske börjat bli lite orolig. Men det såg bättre ut nu och vi nöjer oss med det. 

Följ oss på sociala medier