Mot gruppseger

2017-02-26 20:09

Äh fan, jag måste erkänna redan nu. Jag såg inte denna matchen heller. Annat kom ivägen, igen. Lite dumt då jag skrev om det förra veckan, men... Lite mer jobbigt om man råkar missa att se premiären än denna match mot Arameisk-Syrianska. Jag ville kunna leverera lite analys kring spelet men det blir alltså inget.

Fast när jag funderar på det, hur många slutsatser kan man dra kring Blåvitts spel när man möter ett division 1-lag? Det kommer att bli mer intressant att se matchen mot Sirius nästa vecka, om jag nu får möjligheten att se den. Det blir det verkliga testet. Avancemang vidare från gruppen står på spel och det är härligt att få känna lite nerv redan nu i början av mars. Det fivk vi inte för några år sedan. Jag gillar Svenska Cupen.

Hur som helst, Blåvitt vinner med 6-0, helt enligt plan. Man får hålla nollan, viktigt. Sören är grym. Boman stod för ett tekniskt nummer hörde jag, det lovar gott! DBW fick göra mål. Erlingmark fick hoppa in. Den grabben kan bli riktigt bra.

Just resultatet 6-0 kan tyckas vara av akademisk betydelse, men de målen visade sig vara viktigare än man kunnat tro. Boo Wiklanders sista mål gjorde nämligen att man klev upp på samma målskillnad som Sirius, med fler gjorda mål dessutom. Just det innebär att det kan komma att räcka med ett kryss för att gå vidare.

En sak jag funderade på dock var elvan. Den såg väldigt gammal ut. Jag vet egentligen inte vad man ska dra för slutsatser utifrån det, jag menar Omarsson och Dahlberg kan mycket väl vara tilltänkta startspelare så småningom. Lawson är där och nosar. Men jag hoppas att Lennartsson inte fastar i det där med rutin och kontinuitet för mycket. Jag hoppas att få se spelare som Lawson, Paka, Dahlberg och Erling få spela mycket i år. Det är viktigt för Blåvitt, i det förändringsarbete man är inne i nu. 

Vidare pratade Mats Gren i veckan om att två nyförvärv är på ingång. Intressant förstås. Kommer det äntligen bli klart nu? I Dubai kom Gren med ett liknande uttalande, då hoppades han få klart med en spelare under lägret, men det hände inget. Det Gren siktar på nu är att ha nyförvärv klart innan matchen mot Sirius. Men det är en sak som förundrar mig, och det är att det inte sipprat ut ett jävla namn som det kan handla om.

Hur kommer det sig? Den eventuella läckan som fanns på Kamratgården är uppenbarligen borta för det har inte hörts ett knyst. Bra för Gren kanske men tråkigt för oss supportrar. Det namedroppas friskt lite här och var, Kujovic hade ju varit en dröm, men inget känns särskilt relevant förens media går ut med det. 

Gren har varit tydlig med att man vill att det ska kännas 100 procent rätt, annars kan man lika gärna plocka upp en junior istället. Det känns vettigt. Men eftersom det dragit ut på tiden måste de namnen överst på Grens lista valt andra alternativ. Jag tänker också att det utsatta ekonomiska läget försvårar förhandlingsläget. Men det är bara och hoppas att det dyker upp något snart. Vi tror på dig Mats.

-

Till sist ska jag säga att det kommer att hända lite grejer kring denna blogg framöver, både apropå dess utformning och identitet. Förhoppningsvis ska detta klargöras under nästa vecka. 

Följ oss på sociala medier