Hej Hå, Hej Hå - Vi till kvalet gå!?

2016-10-17 10:04

Nej. Jag trodde aldrig på förhand att HIF skulle vinna eller ens ta poäng mot Elfsborg på bortaplan.

Men jag hade ändå en förhoppning om att det långa uppehållet skulle visat sig vara en injektion hos HIF-spelarna.
Injektionen som rimligtvis sprutade spelarna fulla med adrenalin och vilja att visa att de just ville visa att de inte är så värdelösa som det getts sken utav under säsongen. Viljan borde visat att de spelade för sitt liv, klubbens liv. Istället blev det en repris, en "Måndag Hela Veckan"-match, där allt upprepas.

Men - "Allt är toppen!", som tränare Henrik Larsson berättat i media. "Allt är toppen!"


Men lite credd måste man ändå ge. HIF skapade lite mer än vanligt, det höga "press-spelet" användes mer än vanligt. Men allt beror nog mer på att Elfsborg "joggade" runt och bara ville spela av matchen. De var nog ganska säkra på seger trots allt. Och hade Elfsborg släppt lite på sin handbroms, hade vi nog fått en större förlust i baken. Det är jag övertygad om. 

Det finns inte mycket mer att orda om egentligen sett till spelet och matchen. HIF spelade enligt sin gameplan, enligt tränare Larsson. Och då finns det ju inget mer att säga. Eller...

De tillresta HIF-supportrarna skapade stora rubriker igår. Och nej, det var inte för att de lyckades skjuta fram matchen fem minuter, inte heller för att de överröstade de dryga 5000 fler huvudena i hemmapubliken. Det var "Avgå Henke, Avgå Henke, Avgå Henke" som gjorde susen i riksmedia. (Och den ramsan har jag själv sjungit på under senaste 20 matcherna.)

Med tanke på den bevisat bristande självinsikten hos styrelsen, som naturligtvis borde nappat på Henrik Larssons "Jag ställer min plats till förfogande" redan i omgång tre, tror jag nog att Henrik Larsson kommer vara kvar de fyra sista allsvenska matcherna, och sedan även de två efterföljande kvalmatcherna.
Efter det tar nog Henrik Larsson själv "sitt ansvar" och gör en "Baxter"- (det vill säga avsäger sig precis efter slutsignal). Eller...? 

Hej Hå, Hej Hå - Vi till kvalet gå! 

Ja, redan nu är det dags att kolla extra noga på kommande motstånd. Det handlar tydligen om antingen Halmstad BK eller AFC United som HIF ska slåss mot i kvalet i november. Inga direkta "önskemotståndare" något utav lagen i en sådan ödesmatch. Hade ju gärna sett att Halmstad tog direkt-plats upp till Allsvenskan igen. Och hade ju gärna sluppit möta Özkan och hans legosoldater i en sådan avgörande match.

Men...

När man nu ställt in sig på kval, så skulle det väl vara typiskt om Gefle nu kommer och slår undan benen.

Murphys Lag.

Följ oss på sociala medier