Släpp bromsen, bara gasa på!

2016-10-27 9:54

Gårdagen var ingen vidare dag för en HIF-supporter. Lillebror i söder vann sitt tredje SM-guld på fyra år. Men ännu värre; Gefle vann med 1-0 borta mot Kalmar, och nu är det skarpt läge HIF!

Ikväll tar HIF emot ett sargat Djurgården i en match där HIF mer eller mindre har kniven mot strupen. Gefle ligger nu endast två poäng efter och har psykologisk partär (brottningsterm) på HIF. En HIF-seger ikväll är ett måste för att inte låta Gefle ta ett nacksving i nästa omgång då de tar emot ett bakfullt(?) MFF medan HIF ska ta sig an ett uppgivet Falkenberg. Borde vara fördel HIF, men som säsongen sett ut, vågar jag inte ens tippa seger mot detta Falkenberg alltså.

Hallenius står utanför truppen. Igen.
Efter att ha startat ett par matcher, så är han helt sonika utanför, trots att han inte är skadad. Manager/Tränare Larsson gör i och för sig rätt, enligt mig. Hallenius har varit en stor flopp. Kanske orättvist att peka ut just Hallenius, i ett lag som inte kan göra mål, men det handlar nog mest om det förväntningarna man hade på grabben. 

Bojanic är ytterligare ett mysterium i detta HIF-lag. Från hyfsat bra allsvensk spelare till totalt under isen och inte ens med i truppen på flera matcher. Den gemensamma nämnaren i dessa två spelare, är förmodligen att de öppet visat missnöje. Och det verkar inte gå hem hos Larsson... 

På tal om lillebror Malmö. Jag vet inte hur många gånger jag, via sociala medier, fått höra av mff-sympatisörer, att HIF bara har medgångssupportrar.

Newsflash: ALLA lag har medgångssupportrar, så även MFF.
När vår ljusblåa lillebror låg i samma situation som HIF gör nu, 1999, hade de ett publikssnitt på 6978. HIF har i dagsläget ett snitt på ca 7400. Och då är det jämförbart att MFF hade en öststatsarena och HIF spelar på en byggarbetsplats. Poängen är; Publiksiffran återspeglar vad som händer på plan. När det går bra för ett lag, då kommer även publiken. 

Ikväll vill jag se ett HIF som helt släpper på bromsen, bromsarna, och bara kör. Även om poäng är viktigt, är det ännu viktigare att göra mål. Mål leder till poäng. Så släpp fram tre spelare i anfallet och bara tokpressa Djurgården.

Släpp bromsen, gasa!


Följ oss på sociala medier