Återväxten är vår styrka

2016-08-16 13:33

Som Kalmar FF-supporter kan man ibland tänka: "Ska det aldrig ta slut?" Ständiga skador på bärande spelare gör att man redan innan avspark givit upp och i god Kalmaranda suckar "Det gaur inte".

 

Sedan kliver våra ungdomar in och gör ett kanonjobb. Tidigare har vi sett Svante Ingelsson ta för sig, Filip Sachpekidis innan skadorna och nu Herman Hallberg.

 

Jag ska ärligt säga att jag var väldigt skeptisk när jag såg att Rasmus var borta (igen) och skulle ersättas med unge Hr Hallberg. Det kändes som att vi gav bort mittfältet. Därför blev jag glatt överraskad över den unge mittfältarens insats i sin a-lagsdebut.

 

Den matchen verkar ha gjort mycket för Hermans självförtroende. Nu senast mot Malmö FF kunde man inte tro att det var en liten "skitunge" som är yngre än min yngste, istället såg vi en stor fotbollstalang som håller på att utvecklas till en Allsvensk startspelare.

 

Det är skönt att se att Kalmar FF lyckas med sin ungdomssatsning. Man kan så klart gå den väg andra valt -värva in ett lag bestående av halvdana legosoldater till överpris spetsat med ett par ex-Kalmarspelare - eller gå Kalmars väg: ta fram egna produkter och spetsa med några externa värvningar. 

 

För Allsvenskans framtid är den väg KFF valt att föredra. Om bara en av fem unga lovande spelare blommar ut så har vi inte bara en bra grund för sportslig framgång, utan även ett framtida kapital i form av externa försäljningar. Och sanningen är den att för att ett Allsvenskt lag ska utvecklas krävs intäkter i form av spelarförsäljningar.

 

Jag hoppas att min nye favorit Herman Hallberg blir kvar i KFF några säsonger, och att när han till sist går ut i världen så är det som färdig spelare och till ett bra pris för Kalmar FF.

 

Stort beröm till de ledare i KFF som år efter år lyckas producera lovande unga spelare. Även de som inte till sist tar en plats i Kalmar FFs trupp förstärker svensk fotboll, inte sällan i närområdet. Och ju fler konkurrenskraftiga lag på Div 1-nivå som vår region får, desto starkare blir även varumärket Kalmarfotboll och Kalmar FF.

Följ oss på sociala medier