Kalmars cup-hot är Kalmar själva

2016-08-24 9:54

Onsdagkvällen innebär en cupmatch för Kalmar FF mot division 2-laget Grebbestad. Vi som följer KFF vet att det nästan blivit tradition att åka ur Svenska Cupen mot på pappret sämre motstånd.

I år ser jag dock möjligheterna till en vinst som stora. Utan att förringa Grebbestad så SKA Kalmar FF vinna den här matchen. Men det krävs hundraprocentig inställning. Ingen går vidare i Svenska Cupen genom att bara ställa ut skorna.

Den troliga laguppställningen är en mix av startspelare och påläggskalvar, vilket kan bli väldigt intressant. Maikkula gjorde en klart godkänd insats senast, och Starke Hedlund tillsammans med Viktor Elm känns spännande. Biskupovic är i mina ögon den just nu säkraste mittbacken, men vi måste ha alternativ. Därför känns det intressant med ett i och för sig inte nykomponerat men ändå inte självklart mittbackspar.

På mittfältet är chansen stor att unge Herman Hallberg camperar ihop med Romario. Två spelar som imponerat väldigt på mig den här säsongen.

Att Eid får chansen tillsammans med Abdu känns ganska givet. Alternativt att spela Måns i stället för Abdu. Någonstans känner jag ändå att all kritik mot Måns är orättvis, killen lär behöva en självförtroendeboost efter motgångarna i Hammarby.Får han peta in ett par bollar i cupen kan han säkert växa.

Det känns ändå som att Swärdh gör en balanserad satsning. De spelare som är slitna och småskadade får vila, samtidigt som vi inte ställer upp med ett U21-lag utan en startelva där alla prövat på Allsvenskt spel.

Jag hoppas och tror att vi klarar av det här. Som luttrat fan till Kalmar FF vet jag dock att det kan gå fullständigt åt skogen också. Det är lite det som är tjusningen med cupen.

/Tomas A

Följ oss på sociala medier