Kalmar FF - fågel eller fisk?

2016-09-17 9:52

Årets Allsvenska har inte blivit det vi Kalmarfans hoppades. I år heller. Varje säsong hoppas vi fans "nu vänder det" och varje säsong blir vi tvungna att knyta handen i fickan för att inte explodera när resultaten blir lika mediokra som säsongen innan. 

Vad det beror på är jag inte rätt person att analysera. Ett antal styrelser, sportchefer och tränare har inte lyckats hitta lösningen, så det vore förmätet av mig att tro att jag är den som kan lösa upp knuten på 1500 tecken. Däremot tror jag att vi supportrar måste sluta att tänka att truppen borde räcka för en plats högre upp. Vi har idag en trupp som säsong efter säsong hamnar på nedre halvan, med varierande avstånd nära kvalplats. Så även denna säsong.

Vad som skiljer oss från andra lag i liknande situation är att vi har en spelartrupp med utvecklingspotential. Vad vi saknar är spetsen som kan lyfta laget. Visst - vi kan peka på ständiga skador på nyckelspelare. Det har alla andra lag i Allsvenskan också från och till. Vi kan skylla på tränarstaben. Visst finns det saker som gör mig fundersam, men inte heller här skiljer sig KFF markant från andra föreningar.

Ok, men ekonomin då? Då är det väl där problemet ligger? Fast är vår ekonomi så mycket sämre än konkurrerande klubbars? Det är klart att det går att plocka ut ett antal seriekonkurrenter med väsentligt bättre ekonomi. Samtidigt som det sannolikt går att peka på klubbar med likartad eller sämre ekonomi före oss i tabellen.

Sanningen är en mix av allt detta. Huvudansvaret för detta ligger på styrelsen. Att då sparka tränaren kommer inte att lösa någonting. En bra snickare kan inte bygga ett hus utan verktyg. Därför hoppas jag att Peter Swärdh får förnyat förtroende. Oavsett om vi slutar sjua eller tolva. Kvalplatsen är ändå Helsingborgs.

 

/Tomas A

Följ oss på sociala medier