Hemma och förbereder för supporterfotboll

2016-06-28 19:32

Fortfarande deppig över uttåget ur EM. Som supporter är det svårt att börja heja på något annat lag även om Islands insatser är fantastiska. Jag ligger fortfarande hemma och surar. Hopppas det släpper innan OS börjar.


Om en dryg vecka ska jag resa till Lviv i Ukraina för att delta i en supporterturnering som heter Eurofanz. Den har anordnats varje sommar sedan 2007. Jag har varit där med ett svenskt landslag varje sommar sedan 2010. På alla åren har vi gått vidare från gruppspel en enda gång. Det skedde år 2014. Det viktigaste är ändå att resa dit och ha roligt. Förra året deltog även ett svenskt lag med supportrar från Norrköping. I år kommer det från Sverige ett lag med AIK-supportrar utöver vårt landslag. Får se hur många svenskar vi blir i Sverigelaget år. Vanligtvis är vi inte fullt lag som reser dit, men vi får vanligtvis hjälp av en grupp ukrainska journalister som brukar spela med oss så det ordnar sig. Lottningen till gruppspelet komer att ske på torsdag denna verckan.


Lagen som är anmälda är landslagssupportrar från:

Sverige, Finland, Slovenien, Irland, Vitryssland, Georgien, Lettland och Ukraina

Dessutom lag med supportrar till följande klubbar:

Dinamo Bucharest (Rumänien), FC Köpenhamn (Danmark), Feyenoord (Holland), Heerenveen (Holland), AIK (Sverige), Zimbru (Moldavien), Slovacko (Tjeckien), Zbrojovka Brno/Luzanky United (Tjeckien), Dukla Banska Bystrica (Slovakien), Spartak Myjava (Slovakien), Dinamo Tbilisi (Georgien), Dinamo Minsk (Vitryssland), Karpaty (Ukraina).

 

Totalt är det 21 lag som kommer att delta. Om någon är intresserad att åka med kan bara skicka ett meddelande till mig här. Matcherna spelas i Lviv fredag till söndag 8-10 juli med gruppspel under hela fredagen. Åttondelar och kvartar spelas på lördagen och slutligen semifinaler och final på söndagen. På kvällarna brukar det ordnas gemensamma event för dem som vill. Pokerbord, utflykter med sightseeing, karaokekvällar mm

Följ oss på sociala medier