Champions League

2016-04-26 13:11

Igår satt hälften av spelen vilket är helt godkänt men man satsar ju såklart på mer än så. Kanske blir det idag. På menyn ikväll står framförallt Semifinal i Champions League men även en match i Allsvenskan. Utöver detta bjuds det på förvånansvärt lite fotboll så det var inte lätt att hitta några spel idag.

I Allsvenskan tar Norrköping emot Hammarby och denna match tycker jag mig vara helt säker på. De Svenska Mästarna åkte mycket oväntat på däng mot tabelljumbon Falkenberg senast medans Hammarby krigade till sig en pinne mot serietvåan Jönköping. Så är det bara att "banka" in på Bajen då? Knappast! På hemmaplan är Peking ett helt annat lag och har inte förlorat en tävlingsmatch på Östgötaporten sen 2:a augusti förra året. Dessutom har de inte mindre än fem raka segrar mot Hammarby och idag kommer den sjätte!

IFK Norrköping - Hammarby  1 - (1,98)

I Skotska Championship möter redan uppflyttningsklara Glasgow Rangers bottengänget Livingston på bortaplan. Då Rangers inte har mycket att spela för kanske man bör höja ett varningens finger? Nja, jag tror faktiskt inte det. Trots att lagen har mötts otaliga gånger sedan 2002 så har Livingston ALDRIG vunnit och det känns långsökt att de gör det idag. 

Livingston - Glasgow Rangers  2 - (1,28)

I Engelska Championship tror jag att jag har hittat ett bra drag. Hull City möter Brentford och det är två formstarka lag som gör upp. Brentford har sex vinster och en oavgjord på de sju senaste vilket imponerar. Dock så har Hull varit galet starka på hemmaplan denna säsong och inte släppt in mer än 0,5 mål per match. Därför får de mitt tips.

Hull City - Brentford  1 - (1,65)

Då återstår stormötet i Champions League mellan Manchester City och Real Madrid. Jag har vridit och vänt på denna match sen lottningen men känner mig fortfarande inte klar på hur det slutar. Mycket beror som vanligt på Cristiano Ronaldo. Han har ensam stått för 16 mål hittills i årets upplaga Champions League, och det är bara två mål färre än vad Manchester City gjort sammanlagt. Men han har stått över de två sista matcherna och hur dagsformen är går ej att svara på. Båda lagen har en mycket bra formkurva men City har aldrig lyckats besegra Real i CL och aldrig tidigare har de lyckats gå så här långt. Det är lite David mot Goliat. Så det mesta talar otvivelaktigen för Real Madrid men jag är inte alls så säker. När jag är såhär osäker brukar jag hoppa spel men ingen kommer ihåg en fegis. Så jag sätter mina pengar på en etta.

Manchester City - Real Madrid  1 - (3,06)


Jag lyckades få en snabb pratstund med den skicklige Daniel Hoch igen och han analyserar matchen så här:

-Jag tror att Real Madrid är strået vassare. Med en målmedveten Ronaldo och ett tidigt mål så sätter dom sig i förarsätet direkt. Sen blir det mycket svårt för Manchester City. Mitt tips blir 0-2!

Dannes drag

Manchester City - Real Madrid Slutresultat  0-2 (14,00)


Det var allt för idag och hos Odds.nu hittar jag mina odds!

Frederic "Silverfox" Klein

Följ oss på sociala medier