Stormöten

2016-04-27 13:01

Igår sattes hälften av spelen igen men till ikväll ser det väldigt spännande ut med stormöten både i Allsvenskan och Champions League. Jag har luskat fram några riktigt spelvärda tips till riktigt bra odds. Det är inte alls omöjligt att allt sitter och då blir det grym utdelning.

Dags för den andra semifinalen i Champions League och mötet mellan Atletico Madrid och Bayern München. Atletico utmanar fortfarande om ligatiteln i Spanien och Bayern har i stort sett avgjort Bundesliga. Dessa två klubbar har inte mött varandra i modern tid så någon gammal historik att luta sig mot finns inte. Bayern München har däremot blivit utslagna i just detta skede av turneringen de två senaste åren och typiskt nog mot spanska lag. Nu verkar de dock vara starkare än på mycket länge och detta dubbelmöte kommer troligtvis bli en jämn historia. Att det är två klubbar i form råder det inga tvivel om men kommer Bayern´s offensiv kunna få hål på Atletico´s grymma defensiv? På hemmaplan är Atletico Madrid brutalt svåra att ha och göra med. Hjärtat säger en etta, hjärnan säger en tvåa så mitt tips blir........ett kryss!

Atletico Madrid - Bayern München  X - (3,20)

I Allsvenskan spelas idag tre matcher och vi börjar med klassikermötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Två lag som har blandat och gett i säsongsinledningen men åtminstone Malmö verkar ha hittat lite form med två raka segrar mot bra motstånd. Göteborg har inte vunnit på tre matcher och släpper in på tok för mycket mål och har dessutom haft det väldigt kämpigt mot just Malmö under några år. Senaste vinsten får vi ta oss ända tillbaks till 2012 för att hitta. Till den här matchen kommer Göteborg äntligen med en helt frisk trupp medans Malmö får klara sig utan både Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson. Sett till detta känns denna match väldigt öppen och svårtippad men jag skulle inte bli ett dugg överraskad om lagen tar ut varandra och delar på poängen.

IFK Göteborg - Malmö FF  X - (3,46)

Hur jag brukar spela när Falkenberg är i farten vet ni säkert redan men i förra matchen hände något märkligt. Inte bara att de tog säsongens första poäng, de slog faktiskt IFK Norrköping och detta med en man mindre i en dryg halvtimma. Kudos FFF. Måste jag då omvärdera min syn på vad jag tycker är Allsvenskans sämsta lag? Naaahhh, även en blind höna kan finna ett korn! Att Gustaf Nilsson bröt benet senast och inte spelar mer innan flytten till Bröndby i sommar samt att Tibor Joza är avstängd gör inte saken lättare. Detta vinner Jönköping.

Jönköpings Södra - Falkenbergs FF  1 - (1,81)

Då återstår den i min mening den knepigaste matchen i omgången. På Jämtkraft Arena tar frejdiga Östersund emot Örebro som kör full fart framåt. Två lag som gör lika många mål som de släpper in och det kan nog bli ganska målglatt. Men vem av dem som kommer att dra det längsta strået är svårt att sia om. Det är ganska troligt att ingen av dem gör det och ett oavgjort resultat ligger nära till hands.

Östersunds FK - Örebro SK  X - (3,65)

Så där har ni en skön fyrling med odds från Odds.nu som inte ger mindre än 73,14 ggr pengarna. Bara att ta rygg!

 

Frederic "Silverfox" Klein

Följ oss på sociala medier