Allsvenskt fokus

2016-05-02 12:14

Hela fem Allsvenska matcher står på programmet idag och det ser inte helt omöjligt ut. Några ser ganska klara ut och så har jag ett spännande drag. Det har varit oerhört svårtippat hittills i år där alla lag har slagit alla men det brukar lugna ner sig med överraskningar efter några omgångar. Under kvällen tror jag inte att det kommer skrälla så mycket alls.

Tre av matcherna ser ut som förhållandevis säkra hemmasegrar, och även om Helsingborg har trampat igång ordentligt och kommer med tre raka segrar i bagaget tror jag att Norrköping blir för svåra. Hemma är Peking inte att busa med och ettan spelas utan tvekan. Två av Stockholmslagen tar emot de båda nykomlingarna och även här ser jag hemmasegrar som mest troliga. Både Djurgården och AIK kommer att rulla igång det tunga maskineriet från första sekund  och då får Östersund och Jönköping verkligen bekänna färg. Lagen har inte mött varandra tidigare så någon historik kan man ej luta sig mot.

IFK Norrköping - Helsingborgs IF  1 - (1,51)

Djurgårdens IF - Östersunds FK    1 - (1,76)

AIK - Jönköpings Södra                  1 - (1,56)

Kalmar kan nog få det mycket tufft hemma mot Örebro som spelar en offensiv fotboll och dessutom gör många mål. Kalmar läcker bakåt och imponerar inte alls i spelet så här lockar tvåan till bra odds. Senaste oavgjorda resultatet mellan dessa klubbar var 2008 och därför singlar jag Örebro. Omgångens luring hittar jag mellan Gefle och Göteborg. De flesta håller Göteborg som klara favoriter men här vill jag utfärda en varning. Sist som Göteborg slog Gefle borta var 2009, och de tre senaste mötena där Gefle hade hemmafavör har slutat med ett kryss så det kan mycket väl bli samma utgång idag. 

Kalmar FF - Örebro SK  2 - (3,35)

Gefle IF - IFK Göteborg  X - (3,95)

Där har ni mina tips för kvällens Allsvenska matcher med odds från Odds.nu!

 

Frederic "Silverfox" Klein

Följ oss på sociala medier