Islossning

2016-05-20 13:05

Örebro gjorde som väntat processen kort mot Gefle som fortsätter sin kräftgång. Krysset mellan Göteborg och Norrköping satt också som en smäck. Jag var fel ute i Djurgården - Kalmar men då är det tur att man har gästtippare av världklass.


Henrik Skeppland tippade igår att Kalmar skulle slå DIF med 3-0 och att Antonsson skulle göra hattrick. Nu gjorde han visserligen "bara" två mål men det är mer än godkänt. Kudos Henrik! AIK möter ikväll Falkenberg borta och som vanligt spelar jag på torsk för FFF. Gott så!

Falkenberg - AIK  2 - (1,68)

På lördag är det norrlandsderby då GIF Sundsvall tar emot Östersund. Min första tanke var ett kryss men efter att ha djupdykt i statistiken ändrade jag mig. Denna match har fyra gånger på raken vunnits av det lag som har hemmaplan. Nu kommer Giffarna visserligen från två raka förluster men då har motståndet varit Norrköping och Elfsborg så nu står de på tur för en seger.

GIF Sundsvall - Östersund  1 - (2,50)

Fyra Allsvenska matcher har vi på söndag och att Elfsborg slår Jönköping känns gjutet. Kalmar har tidigare haft lätt för Häcken men sedan 2014 har Häcken fyra raka segrar och formen verkar dessutom ha infunnit sig. Här spelas Häcken till ett bra odds. Toppmöte i Örebro där Norrköping kommer på besök. Örebro har inte slagit Norrköping sedan 2011 och trots att formen är på topp tvivlar jag på att de vinner det här. Men de kan mycket väl klara ett kryss så det lägger jag pengarna på. Slutligen återstår mötet mellan Djurgården och Helsingborg. Djurgården är helt under isen medan Helsingborg sakta men säkert klättrar i tabellen. Dessa möten är av tradition ganska jämna historier och tre av de senaste fyra matcherna har slutat med ett oavgjort resultat. Kan mycket väl bli så även på söndag.

Elfsborg - Jönköping  1 - (1,50)

Kalmar - BK Häcken    2 - (2,55)

Örebro - Norrköping    X - (3,50)

Djurgården - Helsingborg  X - (4,10)

Där har ni det. Hos Odds.nu hittar jag alla odds jag behöver. Jag önskar er alla en trevlig helg!

 

Frederic "Silverfox" Klein

Följ oss på sociala medier