Fotbollsfesten har börjat...

2016-06-11 9:57

Äntligen så var då årets fotbolls EM igång. Frankrike gjorde vad dom skulle mot Rumänien igår, men precis jag varnade för så satt det hårt inne. Avgörandet kom inte förrän i minut 89 och det kan mycket väl varit hela EM´s snyggaste mål vi bjöds på av Dimitri Payet. Riktigt, riktigt stiligt.

 

Dagens första match är mellan Albanien och Schweiz. Kul för Albanien som är i landets allra första fotbolls EM, men frågan är hur roligt fansen tycker det är efter gruppspelet. Laget kommer naturligtvis få det väldigt svårt och allt annat än tre raka förluster skulle förvåna mig mycket. Schweiz tycker jag har ett spännande lag med en hel del framträdande spelare och mycket ung talang. De kvalade sig enkelt vidare bakom den suveräna gruppettan England och att de slår Albanien i sin öppningsmatch tvivlar jag inte på.

Albanien - Schweiz  2 - (1,91)

En mycket jämnare match väntar jag mig mellan Wales och Slovakien. I grunden anser jag lagen vara hyfsat jämna och till en början var jag inne på ett oavgjort resultat. Men det var innan jag kollade form och skador. Slovakien har gått enormt bra i träningsmatcherna innan EM och till och med besegrat Tyskland med 3-1. Wales har däremot inte vunnit en enda träningsmatch innan mästerskapet och har dessutom några tunga pjäser på skadelistan, så mitt tips går till Slovakien.

Wales - Slovakien  2 - (2,90)

Då återstår kvällen största match mellan England och Ryssland. England har på pappret ett av de mest intressanta engelska landslagen på många år. Efter kvalet med 10 raka segrar har de även gjort bra ifrån sig i vänskapmatcherna och besegrat lag som Frankrike, Tyskland och Portugal. Ryssland lyckades precis hanka sig vidare från sin kvalgrupp (som även Sverige var med i) tack vare en bra avslutning. Dock tycker jag att de saknar stjärnor och stora profiler men det finns det gott om i det engelska laget. Nu vet jag att England brukar vika ner sig när det kommer till mästerskap men mot Ryssland tror jag ändå att de vinner.

England - Ryssland  1 - (2,00)

Sitter alla tre matcherna får jag ett sammanlagt odds på över 11 ggr insatsen och det känns inte alls omöjligt. Hos Odds.nu hittar du dessa odds och mycket mer.

 

Frederic "Silverfox" Klein

Följ oss på sociala medier