Derby och ångestmatcher

2016-09-21 9:17

Idag spelas det fem Allsvenska matcher och förutom ett stekhett Stockholmsderby spelar alla lagen som är indragna i bottenstriden. Falkenberg, Sundsvall och AIK har en gemensam nämnare. De är de enda lagen som plockat mer poäng på bortaplan än hemmaplan. Men idag tror jag ingen av dem tar tre poäng.

 

Vi börjar med det självklara. Falkenberg spelar och då blir det torsk! Idag kommer dom att förlora borta mot Kalmar FF och det beror inte på att Kalmar är så värst bra utan att Falkenberg är så jäkla dåliga. 

Kalmar FF - Falkenbergs FF  1 - (1,43)

 

Sundsvall reser ner till Helsingborg för ett livsviktigt möte i den Allsvenska bottenstriden. Efter att ha inlett serien på ett övertygande sätt har resultaten uteblivit den senaste tiden. Helsingborgs formkurva är riktigt hemsk och med fyra raka förluster krävs nu en mycket bättre insats. Idag får de verkligen inte förlora för då blir det väldigt många poäng att ta igen för att slippa kvalplatsen. Statistiskt sett har de dock lätt för GIF Sundsvall med 12 segrar, 2 oavgjorda och enbart 1 förlust och jag tror att det blir en ny seger idag.

Helsingborgs IF - GIF Sundsvall  1 - (2,09)

 

Sist men inte minst har vi ett Stockholmsderby mellan Djurgården och AIK. Två lag som efter tränarbyte gjort det riktigt bra. AIK har gått som tåget efter att Rickard Norling tog över skutan och en förlust borta mot Malmö må väl vara hänt. DIF ser betydligt vassare ut under Mark Dempsey och de kommer säkert att ge AIK en tuff match, men att det räcker till seger känns långsökt. Djurgården vinner ju inte så många derbyn nuförtiden men ett kryss kan de definitivt kriga sig till.

Djurgårdens IF - AIK  X - (3,40)

 

Denna trippel betalar över 10 ggr insatsen vilket måste ses som godkänt. Tre singlar spelas också och alla oddsen kommer från oddsjämförelse sajten Odds.nu!

 

Frederic "Silverfox" Klein


Följ oss på sociala medier