Låt inte Polen snuva oss

2015-04-29 22:46

Som väntat vann Malmö FF tämligen komfortabelt hemma mot Halmstads BK. I ärlighetens namn var det ju bara match i en halvlek och i den halvleken fanns det bara ett lag på planen, även om HBK gjorde ett mål. Därför är glädjeämnena många för MFF - och det är svårt att välja något framför det andra - så här kommer några av dem:

– Medan Markus Rosenberg går och väntar på målformen har Jo Inge Berget klivit fram med råge. Fem mål på sex matcher kan man inte vara något annat än nöjd med. Och då medger han även att det finns mer att hämta från samspelet i offensiven.

– Pawel Cibicki fick chansen från start i matchen mot Halmstad, och var även den som öppnade målskyttet för MFF (hans andra mål för säsongen). Överlag visade han upp mycket goda intentioner i den första halvleken, samtidigt som han kom bort lite i den andra, då spelet gick ner i tempo och båda lagen var tillbakadragna.

Cibicki har alltid varit en spelartyp som jag älskar; irrationell, kreativ, spelintelligent. En spelare som man gärna har i sitt lag, vilket lag man än är. Och jag börjar fundera: Någon gång, snart, borde väl någon svensk förbundskapten ta och kolla upp hur det ligger till med 20-åringen - som ju redan representerat Polens ungdomslandslag. 

Pawel är bra redan nu. Om 2-3 år kommer han att vara ännu bättre. Hur bra vet jag inte, men varför riskera att gå miste om en tillgång för Sverige? För, som ni mycket väl vet, så fort en tävlingslandskamp för a-landslaget är gjord, finns det ingen återvändo.

Tränare Åge Hareide sa några ord om Cibicki på presskonferensen efter Halmstad-matchen:
"Pawel är skolad i MFF och det är viktigt. Han är en spelare som utvecklats mycket på sistone och så länge han gör mål så kommer han att spela."

– På nytt testade Hareide 3-5-2, förvisso i ett läge då matchen mot Halmstad redan var i stort sett död, men jag gillar ändå att man tar vara på minsta lilla möjlighet att slipa på det ännu ganska oprövade spelsystemet. Inte så kul för publiken, så klart, att se ett lag famla efter det rätta, men det kommer att löna sig framöver då Europa-spel står för dörren.

– En ny assist av Magnus Wolff Eikrem och ingen bryr sig längre om norrmannen ens gör något mål den här säsongen, så många som han spelar fram till. Sex stycken är han uppe i nu, på sex allsvenska matcher. Vilken passningsspelare han ÄR.

På söndag väntar ett rafflande Skånederby mellan Malmö FF och Helsingborgs IF. Innan dess tar vi lite valborgsfirande och samlar krafterna, för j**vlar vilken stämning det kommer att bli på Stadion då.
+++
David Carlsson
Twitter: D_Carlssport

Följ oss på sociala medier