Tankar inför omgång 16

Edit

2014-07-25 10:04

Efter veckans glädjande framgångar i Europaspelet är det nu dags för returmatcher i Allsvenskan. Omgång 16 är precis som föregående omgång fördelad på två lördagsmatcher, fem söndagsmatcher och en måndagsmatch. Här är mina tankar om helgens drabbningar. Förra veckan blev det fyra korrekta tecken av åtta, det ska slås den här omgången.


lördag:

Malmö FF – Kalmar FF 2-0

Kommentar: Hur resonerar Åge här? Har nu fått in ett gäng spelare att laborera med och kan nog komma att rotera lite med tanke på vad som väntar på tisdag. Det gjorde man borta mot Kalmar också, trots det tycker jag man var det något bättre laget. Hemma på Swedbank är man alltid en maktfaktor. Verkar dessutom vara något av en mardrömsmotståndare för Kalmar på senare tid. Hemmaplansfördelen avgör.

Halmstad – Gefle 0-0

Kommentar: Tunga avbräck i HBK som har Magyar och Baldvinsson avstängda. Gefle tog en rättvis seger senast, men är ett annat lag på bortaplan, där man har en seger på de senaste 22 matcher. HBK är uddlösa och inte blir det bättre av Baldvinssons frånvaro. Luktar målsnålt här, tror Gefle är rätt nöjda med x och bibehållet avstånd ner till HBK. 

söndag:

Mjällby – IFK Göteborg 2-1

Kommentar: IFK gick lite på sparlåga i Europa och bör inte vara så slitna här. Var rätt stor klasskillnad senast. Även om Vibe var tungan på vågen så kändes IFK betydligt tyngre. Intressant att se Mjällby under Linderoth. Det här är en perfekt match att börja med. Hemmaplan och ingen förväntar sig något. Skrälläge. Mjällby har 1-2-1 mot Blåvitt på hemmaplan sedan 2010.

BP – Åtvidaberg 1-2

Kommentar: Åtvid var klart bättre senast, men släppte onödigt in BP i matchen. BP har varit iväg och spelat i Europa och den tunna truppen bör börja bli lite slitna. Kanske är vissa ögon riktade mot Torino-matchen nästa vecka? Dessutom Segerström skadad och Björkström avstängd. För Åtvidaberg slog Daniel Sjölunds övergång till IFK Norrköping nog ner som en liten bomb. Bör väl ändå inte påverka så mycket i en sån här match.


AIK – Falkenberg 3-0

Kommentar: AIK grejade till slut avancemang och har nu ett bättre truppläge än i helgen. Falkenberg har dessutom viktige Tobias Karlsson avstängd. Att skrälla hemma på Falkenbergs IP är en sak, att åka upp till Friends och göra det är något annat. Tror att AIK snarare fylldes än tömdes på energi av torsdagsmatchen och tar en klar seger här.

Elfsborg – IFK Norrköping 1-0

Kommentar Jag prickade faktiskt in att IFK skulle skrälla mot Elfsborg i förra omgången. Med tanke på att Elfsborg fick 120 tuffa minuter och en jobbig resa hem till Borås kanske en skräll ligger nära till hands igen. Men jag tror Elfsborg tar sig samman. Kan trots allt rotera lite startspelare och ändå bibehålla kvalitén och på hemmaplan är man alltid starka. Tror på en mindre öppen match än sist och att vi får en liknande hemmaseger som de Elfsborg tog mot Örebro och Helsingborg.

Helsingborg – Örebro 2-1

Kommentar: HIF-nyförvärven fick en bra start senast. Samtliga gick in från start och fick bra omdömen. Nu har man chansen att göra en ”nystart” på hemmaplan, inför sin egen publik. Och då tror jag laget tar sig samman och tar den där efterlängtade trepoängaren. ÖSK har inte vunnit på bortaplan sedan premiären och har nio raka utan vinst. Läger börjar bli prekärt. Tror dock inte det vänder nu, det blir nog snarare i nyckelmatchen hemma mot Halmstad i nästa omgång.


måndag:

Häcken – Djurgården 2-2

Kommentar: Svårtippat. Djurgården skapade chanser för att göra 4,5 mål senast, men lyckades inte förvalta dessa. Samtidigt var Häcken väldigt vassa i omställningarna. Har dessutom fått in Thorvaldsson, som troligtvis hinner bli spelklar till måndagens match. Men Djurgården har tagit fler poäng borta än hemma. Kanske passar det laget bättre att slippa pressen av att föra spelet? Känslan är att ett lite mer offensivt Häcken än senast kan passa DIF bra. Räcker till bortapoäng? 

Följ oss på sociala medier