DIF-dagen ger hopp

2016-09-10 15:14

Kaknäs är verkligen en idyll när förutsättningarna är rätt, och under DIF-dagen så bjöd vädergudarna verkligen till.

skinande sol och 20 plusgrader hade hundratals Djurgådare sökt sig till Kaknäs för att avnjuta den årliga DIF-dagen. Unga och gamla, kvinnor och män. Djurgårdsfamiljen alla tillsammans. 

Tyvärr hann jag inte se hela herrarnas träning. Men den största behållningen var att se Kerim Mrabti tillbaka i träning, och man kunde verkligen se hur hårt han har jobbat och väntat på denna stund. Spelglädjen fullständigt sprudlade ur honom vilket spred sig till lagkamraterna. Därför tror jag Mrabti kommer ha stor del till att Djurgården klarar kontraktet även om han inte spelar en enda minut i år. Det är lätt att glömma bort varför man börjar göra det man brinner för, när man själv och andra hela tiden sätter krav och press. Då kan en påminnelse göra stor skillnad mentalt. Mrabtis glädje och energi är precis vad laget behöver för att skrapa ihop poängen som behövs sista tredjedelen av Allsvenskan. 

Appropå sista tredjedelen så möter vi ju Falkenberg borta imorgon. En match som bara ska vara 3 poäng. Återkommer med matchtruppen liten senare. 

Följ oss på sociala medier