Superveckan! - Derbyminnen del 2

2016-09-16 16:21

Återigen tittar vi in i backspegeln. Denna gång på dubbeln och Pehrsson vs Alm.

Dubbeln 2010
2009 var ett tufft år för DIF. Man undvek supperettan med blotta förskräckelsen samtidigt som AIK vann båda derbyna och sm-guldet. Inför säsongen 2010 var hybrisen så hög inom AIK att man uppmanade sina allsvenska konkurrenter med att "kom och ta oss". En inbjudan som Djurgården tackade och tog emot. Första mötet i maj började som så många gånger förut med tidigt baklängesmål, och uppförsbacken kunde varit ännu brantare då säkerhetsrisken Yosif Ayuba kunde orsakat straff någon minut efter (utvisad senare i matchen). Men Djurgården jobbade på och till slut kunde man vända matchen via Joel Perovou och Johan Oremo.

Historien skulle upprepa sig åter igen på hösten, tidigt underläge från straffpunkten via Kenny Pavey och vändning via Igboananike och kontroversielle Sharbel Touma. Dubbelsegern för DIF var den första sen 1968(!). I klippet nedan kan du se dom målen. 

Magnus Pehrsson flippar
För fem år sen den 19 september vann Djurgården sist ett derby. Kennedy Igboananike avgjorde efter att har sprintat  ifrån samtliga försvarare i en kontring. Men det jag minns bäst från matchen är dom 10 minuterna av första halvlek då båda klackarna var tysta i protest mot fotbollsförbundet, samt ljudkulissen som sedan infann sig när klackarna drog igång. Även efterspelet mellan Magnus Pehrsson och Andreas Alm är minnesvärt. Kan tänkas att Magnus inte var helt nöjd med det fula spelet som speciellt Kenny pavey stått för i slutskedet där han borde blivit utvisad (hård spark i skrevet på Mattias Jonson). Ska bli intressant att se vilken adrenalinnivå Mark Dempsey kommer ha på derbyt, känns inte som personen som kommer lägger locker på.

Följ oss på sociala medier