Superveckan! - Inför AIK med matchtruppen

2016-09-20 19:17

 

Snart är den här, dagen D. Ångesten är total men hoppet och drömmarna lever, nu mer än någonsin.

Djurgården visade mot Malmö att på en bra dag kan man knäcka även dom bästa lagen, men orkar man upprätthålla energin och aggresivitetet i ytterligare 90 min bara dagar efter Malmö-matchen? Visst har AIK haft lika många dagar på sig som Djurgården att vila, men man tog inte ut sig direkt mot Gefle. Oavsett så måste Djurgården upp i samma tempo igen för att rucka på AIK. 

För en gångs skull tror jag inte tidigare derby-facit har någon som helst betydelse, tack vare Mark Dempsey. Han har kommit in med exakt rätt tänk. För mig har det aldrig varit någon fråga om spelarna har egenskaperna eller talangen för att vinna derbyn, tvärtom. Men det har synts så fruktansvärt tydligt att spelarnas självförtroende har varit som bortblåst när man klivit ut till dessa matcher. Om inte du tror på att du kan vinna, så kommer du med all sannolikhet inte vinna heller. Men Mark Dempsey har lyckats förvandla dessa vilsna själar till blodtörstiga krigare. Jag har inga förhoppningar eller förväntningar på något resultat imorgon, annat än att vi ska spela samma spel som mot Malmö. Gör vi det blandat med lite tur kan vi vinna. Allt jag vet är att om vi vinner så kommer jag nog bryta ihop, så länge som vi har väntat. Så många nederlag och bakslag. Lättnaden och lyckan kommer vara total. 

DIF tar med sig följande manskap till onsdagens derby mot AIK:

Andreas Isaksson, Oscar Jonsson

Tim Björkström, Kebba Ceesay, Niklas Gunnarsson, Elliot Käck, Jacob Une Larsson 

Daniel Berntsen, Othman El Kabir, Magnus Eriksson, Alexander Faltsetas, Tino Kadewere, Jesper Karlström, Besard Sabovic, Kevin Walker

 Amadou Jawo, Michael Olunga, Mathias Ranégie

 Icke aktuella spelare: Marcus Hansson (knä), Seon-Min Moon (knä), Kenneth Höie (ej helt redo för spel efter sjukdom), Jonathan Augustinsson (inte redo för A-lagsmatchning än), Kerim Mrabti, Haris Radetinac.

Följ oss på sociala medier