Inför Hammarby - Djurgården

2016-10-16 12:01

Sista derbyt för säsongen 2016, ett år som lämnat en del övrigt att önska framförallt när det gäller derbyn. Ska försöka inte bli allt för pessimistisk i detta inlägg. Men som vi har sett senaste åren spelar det ingen större roll vilken form Djurgården har, den mentala blockeringen är så pass stark att den drabbar spelarna direkt när matchen blåser igång.

Det som jag gillar är att Djurgården har legat ganska lågt nu i veckan med uttalanden i media. Man har förhoppningvis bara foukserat på sina uppgifter istället. Vad som kanske kan få spelarna att släppa lite på spänningen är faktumet att kontraktet är avklarat och vi inte har supermycket att spela för, även om pressen alltid finns där att vinna och komma högre upp i tabellen. Sen vill man ju aldrig sluta under Bajen. 

Bajen ligger bara en poäng över oss men har tagit mycket poäng sen man gick över till en mer klassisk defensiv 4-4-2 taktik (tydligen var man inte redo för "framtidens fotboll", surprise!). Så kan tänka mig att matchen kommer innehålla mycket kamp som sig bör, och inte alltför mycket sambafotboll. Vad som är viktigt för DIF är att man får ta ledningen för en gångs skull, gärna i första halvlek och hålla den till pausvilan. Allt för många gånger har vi släppt in första målet via slarv eller okencentration innan matchen ens gått 20 minuter. Kan sträcka mig till att om det står 0-0 i paus så är även det ett jättesteg framåt.

I slutänden vet vi att om Djurgården kan bräcka större lag som Göteborg, Malmö och Norrköping, så kan man vinna mot Hammarby. Förhoppningsvis förstår dom det själva också. 

Som avslutning minns vi bättre tider, förhoppningvis kan vi få lite känslor av deja vu imorgon.

Följ oss på sociala medier