Tillbaka i vinnarspåret

2016-10-27 22:01

Det är inte lätt att möta lag som slåss för sin överlevnad, men tack vare två mål från Olunga och oväntat bra målvaktsspel från Kenneth Höie kunde Djurgården ta en skön seger och studsa tillbaka efter en tyngre period.

Känslan innan matchen var att Helsingborg skulle kämpa med näbbar och klor för att vinna och startade ganska bra med hög press i första halvlek. Men skapade också 2-3 riktigt bra chanser som man borde ha satt förutom kvitteringsmålet, men det är tydligt att spelarna tänker för mycket vilket ger motståndarna dom där extra sekunderna att komma in rätt och blockera eller ta bollen. Känslan är att Helsingborg hade behövt en Dempsey för att ta sig ur sin situation för Henke verkar mest sur och trött vid sidlinjen, men det kanske bara är hans normala personlighet.

Djurgården och sin sida visade upp en helt annan inställning idag än senast mot Jönköping och bjöd på bra intensitet. Kenneth Höie tog tillbaka sin plats i mål och gjorde ett par riktigt fina räddningar, kul att se lite av den gamle Höie igen som var en av Allsvenskans bästa målvakter för ett par år sen. Olunga ska också självklart ha credd som fortsätter att leverera mål (10 på 12 matcher nu). Vill även hylla Jesper Karlström som i Walkers frånvaro tog för sig och skapade chanser och vann boll på mittfältet. Hans bästa match denna säsong och kunde gått ha fått spela 90 minuter men blev utbytt mot nämnde Walker.

Kort och gott gjorde man jobbet idag och förhoppningsvis kan man hålla formen sista två matcherna nu, att hamna över Bajen är alltid ett mål om det är möjligt.

Följ oss på sociala medier