Ett värdigt avslut för Höie och Mark

2016-10-31 21:46

Djurgården spelade ikväll sin sista hemmmatch för säsongen mot Häcken. Det blev en svängig men underhållande match där Djurgården till sista kom undan med segern. Men den stora snackisen är såklart avtackningen av Höie och Mark.

Med Ranégie och Olunga bort testades en 4-3-3 uppställning. vilket såg lite ovant ut för spelarna i början men tycker grabbarna kom in i det efter 20 min. En mycket svängig match där några sekunders absolut briljans avgjorde. Eriksson snurrfintade bort en motståndare på mittfältet och fick fram en pass till en ensam Kadewere mot 3 försvarare, vilket inte var något som helst hinder då han bresidade in 1-0 utanför straffområdet. Måste vara en kandidat till årets mål.

 

Kenneth Höie fick en avtackning värdig en kung. "Kenneth Höies järnkaminer" dominerade inne på Tele2 och efter slutsignalen fick han en livsförbrukning av snus nerskickat till sig på planen från fansen. På planen dominerade han även och såg till att Djurgården fick hålla nollen för första gången sen 1800-talet. Även Mark fick sina hyllningar och det känns tråkigt att snart behöva skiljas från dessa två starka profiler. Men sådan är fotbollen och livet går vidare.

Dock var det inte bara fest på läktaren. Man gjorde även en tydliga markering om vad man tycker om Brwa Nouri, som ryktas till Djurgården. Än så länge har inte Bosse uttalat sig om Nouri så därför är det fortfarande bara ett rykte, vilket jag hoppas att det stannar vid också. Visst är det en bra spelare men det går inte att komma ifrån att han fortfarande har stort hjärta för AIK. Av Djurgårdsfansen skulle han aldrig bli accepterad och det är inte svårt att se hur splittringar skulle kunna uppstå mellan olika supportergrupper och klubben, det absolut sista vi behöver efter denna säsong.

Nåja, nu lägger vi det åt sidan så länge och njuter av vinsten. Vi gick ju trots allt om Bajen.

Följ oss på sociala medier