Inköpslista och truppanalys inför 2017

2016-11-08 12:17

Här följer en genomgång om hur truppen bör utformas till nästa säsong. Mycket beror såklart på vem som blir ny tränare och vilken spelstil vi kommer ta till oss. Men för att göra det enkelt kommer jag utgå från 4-4-2.

Betyg 1-5
5 – SM-guld / För bra för Allsvenskan
4 – Europa-strid
3 – Mittenplacering
2 – undre halvan av tabellen
1 – Bottenstrid

 

Målvakter

Isaksson, Jansson

Det går inte att klaga när man har Sveriges bästa målvakt, med en försäsong i benen så kommer han bli en av Allsvenskans bästa spelare. Det är väl en eventuellt en andramålvakt som kan behövas tas in då jag är osäker på om Hampus Nilsson är så sugen att sitta på bänken igen efter lånet till Östersund, samt att Jonsson kanske behöver lite mer tid och/eller en utlåning innan han är redo.

Betyg: 4

 

Försvar

Ceesay, Gunnarsson, Björkström, Une Larsson, Hansson, Käck, Augustinsson

Här behövs det shoppas dock, rejält! Tror att Gunnarsson och Käck håller på kanterna med två nya mittbackar måste in, helst två etablerade erfarna spelare som håller hög allsvensk klass. Vi behöver rutin men framförallt kontinuitet i backlinjen nästa år, det har varit alldeles för mycket svängdörrar där senaste tiden. Möjligtvis kan Une Larsson ta en av platserna om han fortsätter utvecklas under försäsongen. Ceesay, Björkström och Hansson har jag tyvärr inte mycket hopp att dom ska bidra med något konstruktivt, förhoppningsvis får dom endast agera inhoppare nästa säsong. Eventuella nyförvärv som det har ryktats om är två ex-Djurgårdare, André Calisir och Daniel Jarl som båda fått mycket beröm för sina säsonger.

Betyg 2

 

 

MIttfältet

Haris Radetinac, Seon-Min Moon, Kerim Mrabti, Kevin Walker, Jesper Karlström, Besard Sabovic, Daniel Berntsen, Mark Mayambela, Othman El Kabir

Här tycker jag ändå vi har en ganska bra grund att stå på. Mycket beror på om Haris förnyar kontraktet och når i närheten av den nivån han hade 2015. Kerim Mrabti är jag inte orolig för då han är så pass ung. Dessa två har potential att ta två platser i elvan tillsammans med Kevin Walker och El Kabir. Bakom känns det dock ovisst. Jesper Karlström och Besard Sabovic är två talanger med mycket potential där Karlström känns närmast att kunna utmana om en startplats. Sabovic skulle nog må bäst av en utlåning, och kanske även Mayambela. Berntsen har spelmässigt varit under all kritik men ändå leverat en del poäng, så för honom blir det nog väldigt avgörande vilken typ av tränare och fotboll man tar till sig nästa säsong. Moon skulle jag gärna se att man försöker hitta en annan klubbadress till. Eriksson kan spela på högerkanten. Djurgården får gärna flytta upp 1-2 talanger från u-21 eller om en riktig bra värvning blir möjlig (Källström) så får man gärna slå till, men annars känner jag mig ganska tillfreds med mittfältet. Betyget hamnar på en 3a med potential till en 4a. 

Betyg 3

 

Anfall

Michael Olunga, Tino Kadewere, Magnus Eriksson, Amadou Jawo

Många faktorer som behövs tas hänsyn till här. Ska Eriksson spela anfallare eller högerytter? Säljs Olunga redan i vinter? Kan Kadewere få sitt riktiga genombrott? Kommer vi behöva dras med Jawo ytterligare en säsong? 1-2 anfallare behövs, helst en ung och lovande inför framtiden och en som kan leverera direkt. Mushekwi eller Erton vore ju drömmen. God potential till ett högre betyg. 

Betyg 3

 

Sammanlagt skulle jag vilja se en elva som ser ut såhär nästa säsong.

Isaksson

Gunnarsson - ny - ny - Käck

Eriksson - Walker – Mrabti - El Kabir

Olunga - ny

(ny MV), Ceesay, Une Larsson, Karlström, Berntsen, Haris, Kadewere ,

 

Följ oss på sociala medier