Spelarbetyg 2016 - Försvararna

2016-11-09 8:00

Säsongen är slut och det är dags att summera det som varit. Idag betygsätter vi försvarana aka hönsgården.
 
5 – Landslagsklass
4 – Riktigt bra
3 – Godkänd
2 - Underkänd
1 - Totalt usel

 

Tim Björkström
22 matcher. 1 Assist.
Svag i duellspelet, otroligt svårt att hänga med defensivt och får sällan till några riktigt bra offensiva löpningar. Tveksamt om det blir så många fler matcher i den blårandiga tröjan.
Betyg: 1

 

Stefan Karlsson
4 matcher.
Fick chansen när Tim petades, men lyckades aldrig ta vara på den. Såld till Östersund
Betyg: 1

 

Kebba Ceesay
14 matcher. 1 assist.
Hoppades att han skulle ha utvecklat sitt spel i Polen. Som mittback helt hopplös då han ständigt sätter själv och sina lagkamrater i svåra situationer med bristfälliga passningar och tacklingar. Bättre på kanten där hans snabbhet kommer till användning. Finns mer att hämta dock.
Betyg: 2

 

Niklas Gunnarsson
13 matcher. 2 mål.
En skön kille med stort krigarhjärta. Spelet på planen lämnar en del att önska dock, går bort sig lite för ofta. Bättre som högerback.
Betyg: 2


Jacob Une Larsson
13 matcher. 1 mål.
Formkurvan har gått upp under Mark Dempsey och visat på fina prestationer även i landslaget. Men är fortfarande väldigt ojämn. Intressant utvecklingspotential dock.
Betyg: 2


Marcus Hansson
19 matcher
Började bra men tappade ju längre säsongen led. En av få som inte lyckades höja sig under Dempsey. Kanske ingen ny Johannesson men över tid bli så kan Marcus säkert bli en bra Allsvensk mittback. Får en andra chans med ny tränare nästa säsong.
Betyg: 2

 

Omar Colley
17 matcher. 1 mål.
Utvecklades till en ledare under Djurgårdens tuffa vår trots sin unga ålder. Tråkig avslutning men på planen gjorde han vad han kunde.
Betyg: 3

 

Elliot Käck
30 matcher. 1 mål. 6 assists.
En av få i försvaret som kommer undan med godkänt betyg. Alltid påpasslig för offensiva löpningar med fina inlägg och även ett klassavslut mot Örebro. Behöver bli bättre defensivt.
Betyg: 3

 

Jonathan Augustinsson
Skador och åter skador. Förhoppningsvis med i träning från början nästa år.
Betyg: -

Följ oss på sociala medier