Ute... igen

2017-02-27 21:24

Ännu ett år har Djurgården misslyckats med att ta sig vidare från cupen. Redan i andra gruppspelsmatchen tog det slut efter 1-1 mot BP på Tele2. 

Vem behöver motståndare när man är sin egna värsta fiende? Vi kan skylla på domare, skador och andra faktorer. Men faktum är att klubben bara har sig själv att skylla. Man har vetat om att backlinjen inte är bra nog sen Colley lämnade förra året. Man har också vetat om att vi behöver minst en målskytt, oavsett om Olunga hade stannat eller inte. Så varför står man inte redo snart 3 månader in på det nya året? Visst kan små tillfälligheter spela stor roll som i affären med Engvall, som ju inte verkar körd än. Men en plan B måste alltid finnas. 

Djurgården är mästare på att döda sin egna hype. Förväntade mig inte att vi skulle dansa genom cupen, men även en värvning av Källström väger tunt om resten av laget inte håller allsvensk nivå ens. Inte nog med att spelare saknas utan även en röd tråd i spelet, något som säkert kan hänga ihop. 

Denna försäsong känns ostrukturerad, otimad och allmänt oplanerad. Känslan är att man hoppats på att saker ska lösa sig själva efter hand, men tiden går fort och Allsvenskan närmar sig med stormsteg. Även om värvningar av hög klass skulle komma in så ska även dom komma in i laget, taktiken och kanske även konstgräset eller en ny kultur. 

Kanske skriver jag bara i affekt, men jag har blivit ganska van vid det senaste åren. Kritiskt tänkande måste alltid finnas där oavsett vad det gäller, annars blir man hemmablind.

Följ oss på sociala medier