Tack och Hej Cupen

2017-03-04 16:51

Så var cupen över för detta år. Sagan hann ta slut innan den ens började känns det som. En seger mot Helsingborg får fungera som plåster på såren. Men vi har långt kvar att gå innan vi är redo för Allsvenskan.

Lyckligtsvis verkar det som att det kanske löser sig med Gustav Engvall iallafall, så där faller en pusselbit på plats. Sen kanske vi tyvärr inte kan sätta allt hopp till att han ska vinna skytteligan, därför känns det positivt att Erton också verkar aktuell. Många ifrågasätter hans form efter ett par år i Kina, detta är något jag personligen inte är så oroad över. Han är trots allt bara 28 och bör kunna nå upp till den nivå han hade när han lämnade 2014. Då ser anfallet mycket intressant ut med Engvall som spets, Erton bakom tillsammans med El Kabir och Eriksson samt Källström som kan styra spelet. Dessutom finns Mrabti och snart Haris att tillgå, men dessa två måste vi ha tålamod med. 

Ännu inget rykte om någon mittback, vilket oroar mig. Kanske är det så att profilen vi söker helt enkelt inte finns tillgänglig just nu, vilket tvingar oss att vänta till sommaren. Då ser jag helst Une Larsson och Gunnarsson i mitten. Vi kommer tyvärr inte hålla många nollor med vår backlinje, men vinner vi med 4-3 istället för 1-0 så kanske vi överlever ändå. 

Jag hoppas Djurgården försöker klämma in så många träningsmatcher som möjligt nu innan säsongsstart, vi behöver komma ihop som lag och sätta vår taktik. Min största rädsla att detta kan komma att bli ännu ett "mellanår" trots en riktigt intressant trupp. Men som sagt, hur det ser ut i cupen behöver inte spegla hur det går i Allsvenskan sen. Hoppet lever i allra högsta grad.

Följ oss på sociala medier