Bristol, vafan sysslar ni med?

2017-03-17 15:19

Silly season är mer silly än någonsin. Turerna kring Gustav Engvall verkar aldrig ta slut, och i nuläget ser han ut att stanna i Bristol. 

Frågan vi alla ställer oss är, vad sysslar Bristol egentligen med? Hur svårt ska det vara för en klubb att bestämma sig om dom vill låna ut eller inte? Första gången berodde det på en skada på en annan anfallare. Okej, dålig timing. Men sådant som händer och förståeligt att man som klubb vill vänta lite och se hur allvarlig skadan är innan man lånar ut en annan anfallare, även om denna antagligen hade fått begränsat med speltid iallafall. Hoppet fanns ändå att Gustav skulle kunna ansluta lagom till Allsvenskan.

Så såg det ut att bli också. Skadan på deras anfallare verkade vara relativt lindrig, och lånet såg ut att bli av. Andra vändningen kom dock efter att Gustav presenterats i DIF-TV och allt, och sånt gör ju inte en klubb om dom inte är bombsäkra på att en affär blir av. Bara några få detaljer ska ha saknats när ytterligare en spelare i Bristol ska ha skadat sig, och därmed ska klubben nu ha dragit sig tillbaka helt och kommunicerar inte med DIF alls. Något som DIF fick veta genom Bristols Twitterkonto, men inte ett ord från någon styrande i klubben.

Enligt Bosse skulle Gustav varit klar långt innan detta, men den ansvarige i Bristol som skulle göra klart avtalet ville springa ett maraton innan han slutförde avtalet. Detta säger väl något om hur oprofessionellt den här affären har styrts från Bristols sida, även om en hel del otur också legat bakom.

Dock är det ju såklart mest synd om Engvall, som fått vända på Arlanda nu två gånger. Han lär vara mycket arg och besviken på Bristol efter alla dessa vändor, och frågan är hur mycket positivt en spelare som känner så kommer bidra med, oavsett hur många skador klubben har. 

Dryga två veckor återstår innan fönstret stänger, och något säger mig att det sista ordet inte har sagts ännu om denna affär. DIF fullkomligt skriker efter anfallare nu, och det känns som vi kommer få sätta vårt hopp till att få fram en ny Mushekwi. Vilket känns oroväckande inför säsongen 2017. 

Följ oss på sociala medier