Jonas Olsson till DIF?!!

2017-03-22 22:46

Aldrig tidigare har väl silly season varit lika silly som i år? Ikväll droppades en riktig transferbomb. Jonas Olsson och Bosse Andersson ska träffas i Stockholm och prata om försvararens framtid.

Frågan om vad det är som händer i Djurgårdsland har nog aldrig varit lika befogad. Värvningen av Isaksson kom som ett brev på posten när vi fullständigt skrek efter en ny förstemålvakt. Källström var värvningen vi alla Djurgårdare drömt om sen 14 år tillbaka. Är Jonas Olsson spelaren som får oss att tro på en väg tillbaka mot fornstora glansdagar? 

Jag kan inte heller hjälpa att tro att en deal faktiskt är ganska nära till hands när nu Bosse öppet erkänner att man ska träffas, vanligtvis hade en sportchef svarat "inga kommentarer" eller möjligtvis "vi vet hans situation" men inte så mycket mer. 

Såklart så jublar supporten i mig av lycka! En f.d landslagsspelare med över 200 matcher i Premier League! Han skulle inte bara höja kvaliteten i vår defensiv vilket så desperat behövs, utan även visa forbollssverige att DIF återigen är en klubb att räkna med! Vissa kommer prata om DIF som en djurkyrkogård och dra paralleller till gnagets mindre lyckade värvningar av Majstorovic och Etuhu (spelare med betydligt större skadehistorik), men tror mest det ligger avundsjuka där. 

Frågan vi kan ställa oss däremot är, har vi råd? Olssons kontrakt går ut i sommar. Kan vi lösa honom nu eller måste vi vänta tills sommaren? Hur mycket skulle han kosta i övergångssumma, lön och i en eventuell sign-on bonus? Är det ekonomiskt hållbart på lång sikt att värva honom även om vi har råd? Visst gjorde vi en jätteaffär i Olunga, men vi har redan kostat på oss Källström. En äldre spelare vi inte kommer tjäna på i någon vidareförsäljning. Förhoppningen och planen är nog att Isaksson, Källström och även eventuellt Olsson ska hjälpa oss tjäna pengar på andra sätt. Genom europaavancemang, högre publiksnitt och fler sponsorer. En gambling såklart som kan bli kostsam, men en säkrare gambling ändå än dom chansvärvingar vi gjorde för 10 år sen med Quirino, Oremo, Haginge och Ekong när vi skulle "satsa". Isaksson, Källström och Olsson håller ju såklart så sjukt mycket högre nivå än vad övriga fyra herrar någonsin gjorde. 

Jag är glad att jag slipper göra dessa beslut. Jag litar helt på att Bosse och Berggren vet vad dom gör, och att dom inte skulle riskera krossa allt dom jobbat så hårt för att skapa dom senaste åren. En ekonomiskt välmående klubb med framtiden vidöppen för sig om dom styrande kan sköta sina kort rätt och ligga på rätt sida av den tunna linjen mellan galenskap och genidrag. 

Följ oss på sociala medier