Jonas Olsson, Aliou Badji och Mr. X

2017-03-28 14:16

Tänk så mycket som kan förändras på bara en vecka. Oron kring försvarsspelet känns nästintill som bortblåst och det ryktas om ännu en stor spelare på väg in, en Mr.X. Dagens inlägg spekulerar i vilka spelare det kan röra sig om samt sammanfattning av veckan. 

Är det något jag fått lära mig så är det att inte lita på Bosse Andersson, den mannen älskar att tona ner förväntningar för att sedan smälla till med en riktig bomb. Så i fallet med Jonas Olsson, där Bosse påstod att dom bara skulle käka och diskutera Jonas framtid, när allt som återstod egentligen var en signatur. Detta trots att Jonas hade ett halvår kvar av sitt kontrakt med West Bromwich, men eftersom han har så pass hög status i klubben och att laget går helt okej i Premiere League så löste klubben helt enkelt ut honom. 

Jag tror Jonas är exakt den spelaren som Djurgården behövde för att skänka lite lugn i försvarslinjen. Han debuterade så sent som i helgen mot Viking Stavanger med bara två träningspass i ryggen och visade direkt på viktiga ledaregenskaper, han styrde och ställde i backlinjen som om han spelat där i 10 år. Det skadar ju inte heller att han spelat med både Källström och Isaksson tidigare heller. 

Något mer oväntat är att anfallaren Aliou Badji tycks ha lyckats få fram sina allra bästa sidor så här pass tidigt i sin Djurgårdskarriär. Två mål på två matcher nu, samt visat på fin spelförståelse med en framspelning mot Viking som höll hög internationell nivå, där han i stort sett dribblar av halva laget från en kant. Jag skulle gärna se honom från start mot Sirius tillsammans med Kadewere om ingen ytterligare anfallare kommer in. 

Det ska för övrigt bli väldigt intressant att se hur våra nyförvärv anpassar sig till Özcans sätt att spela, där anfallet ska vara ganska fritt för att få variation men också för att utnyttja varje spelares individuella egenskaper. Tvärtemot Pelle Olssons taktik där alla spelare hade en klar mall som dom skulle spelas in i. Kanske kommer det gå fortare för t.ex. utländska spelare att komma in i laget om dom får fokusera på deras färdigheter istället för att pressas in i en mall. Individuell frihet vs klart och tydligt, framtiden får utvisa. 

Men om vi ska prata om Mr. X då, om det nu kommer in ett sådant namn. På forumen och sociala medierna har alla tänkbara namn diskuterats såsom Alessandro Diamanti, Nyasha Mushekwi och Robin Van Persie etc. Jag tror väl mer på ett lån av Emir Kujovic om vi kan lyckas övertala honom att spela i Allsvenskan igen, eller en lösning med Bristol om Gustav Engvall. Men som sagt, Bosse är oförutsägbar så vad som helst kan egentligen hända där. Bara 4 dagar kvar av fönstret nu, tippar på att vi får en Vytas-natt 2.0. 

Följ oss på sociala medier