Thomas Rogne är tillbaka

2016-05-01 18:14

sites/default/files/Komplett människa.

Jörgen Lennartsson har släppt sin trupp till bortamatchen mot Gefle, och med den kommer ett glädjebesked. Mittbacken Thomas Rogne är äntligen tillbaka i truppen efter korsbandsskadan som höll honom borta från spel i åtta månader. Goda nyheter för ett skadedrabbat IFK Göteborg.

Det var i hemmamatchen mot just Gefle i höstas som olyckan var framme. I en duell med Dioh Williams fastnade normannens fot i gräset, vilket medförde en kraftig vridning med ett avslitet korsband som följd. Rogne missade resten av säsongen, och många förklarade senare guldmissen med att den reslige mittbacken inte fanns på planen. 

Men nu är han alltså tillbaka. Comebacken är också extra välkommen eftersom IFK har fyra mittbackar skadade i detta nu. Rogne lär dock inte starta matchen. Sannolikt är att Mauricio Albornoz och Hjörtur Hermannsson bildar mittbackspar, likt de sista minutrarna mot Malmö. Det är nog inte heller tänkt att Rogne ska starta göra debut i startelvan redan nu. Mottot "skynda långsamt" gäller sannolikt fortfarande.

I övrigt gör målvakten Oliver Gustavsson debut i truppen nu när Pontus Dahlberg åker på U17-EM i Azerbajdzjan, och Sabah Lawson ersätter skadade Sören Rieks.

Här är hela truppen: John Alvbåge, Oliver Gustavsson, Emil Salomonsson, Hjörtur Hermannsson, Mauricio Albornoz, Thomas Rogne, Haitam Aleesami, Adam Johansson, Billy Nordström, Martin Smedberg-Dalence, Jakob Ankersen, Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Sabah Lawson, Patrik Karlsson Lagemyr, Mikael Boman, Gustav Engvall, Tobias Hysen.

/Jonas Ström

Följ oss på sociala medier