Om Jönköping och inför HJK

2016-07-31 20:20

Blåvitt fick bara en pinne med sig från Jönköping med borde fått fler. Sett till de chanser som skapades borde fler mål hamnat i J-Södras bur men det blev bara ett mål, lika många som ett J-Södra med mycket färre chanser till nätrassel i matchen. Känns det bekant? Jo, situationen är lik den från i torsdags mot HJK. Effektiviteten vill inte infinna sig.

Inför match ruskade Jörgen om i startelvan igen och Paka fick göra sin andra start, tillsammans med Engvall den här gången. Det blev en ganska händelserik match med chanser åt båda hållen, men mest mot Jönköpings mål. Ankersen gjorde ytterligare en gång en bra match, mycket cirkulerade kring danskens fötter. Sebastian Eriksson fick dessutom göra sin 200:e match i Blåvitt och får nu sitt namn inristat på Kamratstenen. Inte fy skam, grattis säger vi.

Anmärkningsvärt var bl.a Gustav Engvalls förmodade knäskada som han råkade ut för efter ett par smällar i första halvlek. Ytterligare en anfallare med skavanker, men kris är det inte då Boman snart är tillbaka och Hysèn verkar vara bra. Värt att notera är också Mehics kapning på Hysèn som helt ofattbart bara ledde till gult kort. Domare Sjöberg må ha haft sina skäl men Mehic var inte på bollen i alla fall. Men 1-1 slutade det och två poäng glider Blåvitt ur händerna. 

I övrigt har det i veckan pratats om att man överväger att ersätta fjärdeanfallaren Victor Sköld som nyligen såldes till Örebro. Ärligt talat var de 500 000 kronor som man ska ha lagt på Sköld pengar i sjön sett till den ringa speltid han fick. Man borde lyfta upp en junior i stället för att be Prio-Nisse om pengar för en såpass mindre viktig position. Om det är något IFK varit dåliga på så är det att använda sig av spelare från de egna leden.

Nu väntar returen mot HJK borta på torsdag och Jörgen måste banka in budskapet i truppen om att en vändning inte kan vara omöjlig. Matchen i torsdags var jämn och oviss och det var i princip tillfälligheter som avgjorde matchen till finnarnas fördel. Returen kan också bli likadan och om Blåvitt får ett tidigt mål blir det jobbigt för HJK att hålla igen resten av matchen. Som Tobias Hysèn sa. Om de kunde slå oss borta kan vi slå dem borta. Då enkelt är det, och den inställningen måste Blåvitt gå in med för att ha en chans att gå vidare. 

Följ oss på sociala medier